Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Εξυπνα φώτα στους δρόμους του Λονδίνου

Θα ελέγχονται μέσω iPad
Σε μια προσπάθεια περιορισμού  της δαπάνης για τον φωτισμό  των δρόμων του Λονδίνου, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αποφάσισε  την αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της πόλης. Ετσι, τα επόμενα τέσσερα χρόνια περίπου 14.000 στύλοι φωτισμού στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας θα ενταχθούν σε ένα έξυπνο δίκτυο, ο έλεγχος του οποίου θα μπορεί να γίνεται τοπικά μέσω εφαρμογής για το iPad ή κάθε άλλης ανάλογης φορητής συσκευής.

Η εφαρμογή θα επιτρέπει στους εργαζόμενους στον τομέα της συντήρησης να προσαρμόζουν εύκολα και γρήγορα την ένταση του φωτισμού, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και τις ανάγκες ανά περιοχή. Επιπλέον, θα έχουν μια πλήρη εικόνα της κατάστασης του δικτύου, με άμεση ενημέρωση για τυχόν βλάβες, καμένες λάμπες και αναγκαίες επισκευές.

Σύμφωνα με το West London Today, το σχετικό  κονδύλι για την αναβάθμιση των φανοστατών και την ανάπτυξη ενός έξυπνου δικτύου φωτισμού των δρόμων ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι από το 2015 η εξοικονόμηση που θα προκύψει θα ανέρχεται ετησίως περίπου στο μισό εκατομμύριο ευρώ.



ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.