Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Aνακαλύφθηκε ο «πλαστικός» φωτισμός


Νέα τεχνολογία στο πεδίου του φωτισμού, ανακάλυψαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Wake Forrest της Βόρειας Καρολίνα στην Αμερική.
Το Fipel (Field Induced Polymer Electroluminescent) αποτελείται από στρώσεις πολυμερών που εκπέμπουν φως, με νανο-υλικά που ενεργοποιούνται όταν τα διαπεράσει το ηλεκτρικό ρεύμα.
Το «πλαστικό» φως που παράγεται είναι πιο δυνατό και καθαρό από μια συμβατική λάμπα και έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, σύμφωνα με δηλώσεις των δημιουργών του.
Όπως δηλώνει ο καθηγητής Φυσικής του πανεπιστημίου, Dr. David Carroll «αυτό που ανακαλύψαμε είναι ένας τρόπος να παράγουμε μόνο φωτεινή ενέργεια και όχι θερμική. Επίσης οι συσκευές μας δεν περιέχουν υδράργυρο ούτε καυστικά χημικά και δεν μπορούν να σπάσουν γιατί πολύ απλά δεν αποτελούνται από γυαλί».
Το νέο υλικό είναι πολύ εύκολο στην διάπλασή του με αποτέλεσμα να μπορεί να πάρει όποια μορφή θελήσουμε και αποδίδει πολύ καλύτερο φωτισμό από την σημερινή τεχνολογία LED, δε χρειάζεται συστήματα υποστήριξης ή ψύξης. Υπάρχει ακόμα δυνατότητα να ρυθμιστεί ώστε να λαμβάνει διάφορους χρωματισμούς ή παραλλαγές του λευκού. Περισσότερες λεπτομέρειες για την νέα τεχνολογία έχουν δημοσιευτεί στο άρθρο του επιστημονικού site, OrganicElectronics.
Η νέα τεχνολογία φωτός φέρνει πραγματική επανάσταση στο χώρο, και σίγουρα θα επηρεάσει τις οθόνες, τα σπίτια μας και κάθε μορφή τεχνολογίας που βασίζεται στο φως. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα είναι φθηνό, αξιόπιστο και με διάρκεια ζωής έως και 10 χρόνια.

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.