Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Γυρίζουν στη ΔΕΗ 200.000 καταναλωτές!

Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσης
Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Περίπου 200.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν επιλέξει να ηλεκτροδοτούνται από ιδιωτικές εταιρείες προμήθειας ρεύματος βρίσκονται “με το ένα πόδι” σε μια αναγκαστική επιστροφή στη ΔΕΗ, καθώς οι προμηθευτές τους φαίνεται ότι “σκάνε” από οικονομικής πλευράς, ενώ τους “ψάχνει” για διάφορα και το...
ΣΔΟΕ...

Η Energa και η Hellas Power είναι οι δύο ιδιωτικές εταιρείες που είχαν κερδίσει ένα αξιόλογο μερίδιο από την μέχρι πρότινος μονοπωλιακή πίτα της ΔΕΗ αλλά και που πλέον δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις που έχουν τόσο προς τον ΔΕΣΜΗΕ, τον διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρισμού όσο και προς την ίδια την ΔΕΗ, έχοντας δημιουργήσει ήδη φέσι της τάξης των 90 εκατ. ευρώ.
Οι δύο εταιρείες, για τις οποίες έχει ανακοινωθεί ότι τελούν υπό μεταβίβαση σε ρωσοαραβικό fund με την επωνυμία Worldwide Energy και με έδρα, κατά πληροφορίες, την ...ελεύθερη οικονομική ζώνη της Σαουδικής Αραβίας, δεν κατέθεσαν, ως όφειλαν, την Τρίτη ποσό της τάξης των 24 εκατ.ευρώ στον ΔΕΣΜΗΕ, παρόλο που αυτό το έχουν εισπράξει με τους λογαριασμούς ρεύματος από τους πελάτες τους ως τέλος ΑΠΕ (τέλος για την αποπληρωμή των παραγωγών που χρησιμοποιούν “πράσινη” ενέργεια).
Ανάλογα, οι δύο εταιρείες έχουν “φεσώσει” με 67 εκατ. ευρώ την ίδια την ΔΕΗ! Πρόκειται για ποσά τα οποία επίσης έχουν εισπράξει, μέσω των λογαριασμών, από τους πελάτες τους ως χρεώσεις για τη χρήση του δικτύου καθώς και για τις Υποχρεώσεις Κοινής Ωφελείας και τα οποία θα έπρεπε να έχουν καταβάλει στην κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού.
Το θέμα ήταν το αντικείμενο πολύωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τη συμμετοχή του ΔΕΣΜΗΕ αλλά και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΔΕΣΜΗΕ είναι έτοιμος να διακόψει τη δυνατότητα πραγματοποίησης συναλλαγών στις δύο εταιρείες – αν δεν έχει γίνει ήδη κάτι τέτοιο,ο λόγος είναι ότι έχει διαμηνυθεί από εκπροσώπους των εταιρειών ότι θα κατατεθούν εντός της ημέρας τα οφειλόμενα – κάτι που θα σήμαινε ότι αυτομάτως οι πελάτες τους θα περάσουν και πάλι στην ΔΕΗ, η οποία λειτουργεί ως “τελευταίο καταφύγιο” στην ηλεκτροδότηση.
Και, βεβαίως, σε μία τέτοια περίπτωση, αυτές οι 200.000 καταναλωτές θα αρχίσουν να πληρώνουν αυξημένους λογαριασμούς σε σχέση με ό, τι είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα, ενώ σε περίπτωση που η τρύπα δεν καλυφθεί, θα κληθούν να εισφέρουν, με βάση τους κανονισμούς λειτουργίας της αγοράς, οι άλλοι “παίκτες” στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, με πρώτη, βεβαίως, την ίδια τη ΔΕΗ, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους καταναλωτές.
Ωστόσο, το ζήτημα δεν τελειώνει στο επίπεδο των σοβαρών δυσλειτουργιών που παρουσιάζει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς πληροφορίες θέλουν το ίδιο το ΣΔΟΕ να έχει κάνει έφοδο στα γραφεία τουλάχιστον της μιας εκ των δύο εταιρειών και να ψάχνει στοιχεία για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες που χάνονται σε off shore εταιρείες κάπου στον ...πλανήτη Γη!
Θυμίζουμε ότι στην μεν Energa αρχικός βασικός μέτοχος ήταν η αυστριακή εταιρεία Verbund στην οποία μετέχει και το αυστριακό δημόσιο, ενώ τον έλεγχο της Hellaw Power είχε αποκτήσει, υπό το όνομα Aegean Power, η γνωστή φίρμα Aegean συμφερόντων του κ.Δημήτρη Μελισσανίδη.
Ωστόσο, και οι δύο μέτοχοι, προφανώς αντιλαμβανόμενοι με το τί ...είχαν μπλέξει, αποχώρησαν από τις δύο εταιρείες, αποσύροντας, φυσικά, και τα brand names τους από τις δύο εταιρείες.
Οι τελευταίες, μέχρι εμφανίσεως του ρωσοαραβικού fund ελέγχονταν από τον κ. Αριστείδη Φλώρο και τον κ. Βασίλη Μηλιώνη, επιχειρηματίες που ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων... 




ΠΗΓΗ-http://www.protothema.gr & syskeves.gr





Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήσατε μαζί μας στα ακόλουθα τηλ.: 210 2114229 - 215 5405367 - 6977209637

Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.