Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Κατανάλωση ρεύματος από «κλειστές» συσκευές


Πολλές ηλεκτρικές συσκευές συνεχίζουν να καταναλώνουν ενέργεια παρόλο που νομίζουμε πως τις έχουμε κλείσει.Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται συσκευές όπως τηλεοράσεις, βίντεο, ηχοσυστήματα, ασύρματα τηλέφωνα, αυτόματοι τηλεφωνητές, επαναφορτιζόμενες μικροσυσκευές, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκτυπωτές, διάφορες μικροσυσκευές γραφείου και όσες έχουν τηλεχειριστήριο ή ρολόι.

Όπως μας πληροφορούν ειδικοί σε θέματα Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κατοικίες οι «διαρροές» αυτές ηλεκτρικής ενέργειας εκτιμούνται περίπου στο 2 με 5% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνει ένα νοικοκυριό.
Αρκεί να αγγίξει κανείς το κάλυμμα του σχηματιστή μιας συσκευής που βρίσκεται στη πρίζα ώστε να καταλάβει, από τη θερμότητα, το ότι εξακολουθεί να περνά ηλεκτρικό ρεύμα.
Αντίστοιχα, το κόκκινο λαμπάκι που παραμένει αναμμένο σε αρκετές συσκευές όταν δε βρίσκονται σε λειτουργία υποδηλώνει κάποια κατανάλωση ρεύματος- όπως και η ένδειξη της ώρας. Βέβαια, ας διευκρινιστεί πως η ενέργεια που καταναλίσκεται είναι σαφώς μικρότερη από όση απαιτείται για κανονική λειτουργία.
Ο μόνος τρόπος λοιπόν να διακοπεί η κατανάλωση ρεύματος από μια τέτοια συσκευή, όταν δε τη χρησιμοποιούμε, είναι να σιγουρέψουμε πως έχουμε παύσει κάθε λειτουργία της- ακόμη και της στάσης αναμονής.



ΠΗΓΗ:syskeves.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.