Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Πρόταση νόμου για την ενίσχυση του κλάδου των ΑΠΕ

Πρόταση νόμου με τίτλο: «Πρόσθετοι πόροι χρηματοδότησης και βελτίωση της αδειοδοτικής διαδικασίας της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και άλλες διατάξεις σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής» κατέθεσε ο βουλευτής Σπύρος Κουβέλης. 

    Η πρόταση συνυπογράφεται από 23 βουλευτές και έχει στόχο να επιταχύνει τη δημιουργία ενός σύγχρονου αδειοδοτικού πλαισίου το οποίο θα ενισχύσει τον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Ελλάδα και να διασφαλίσει τη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και πόρων, προκειμένου ο νευραλγικός τομέας της ενέργειας να αποτελέσει ολοκληρωμένο όχημα προσέλκυσης νέων επενδύσεων στη χώρα.

    Ήδη, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία έως και τον Δεκέμβριο 2011, το σύνολο της εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ, ανέρχεται σε 2.052 MW. Κατά υφιστάμενο δεσμευτικό για τη χώρα σχεδιασμό έως και το 2020 το σύνολο παραγόμενης από ΑΠΕ ενέργειας θα πρέπει να ξεπερνά τα 12.000 MW, ενώ για την επίτευξη του στόχου το σύνολο των νέων επενδύσεων θα πρέπει να ξεπεράσουν τα 15 δισ. ευρώ.

    Με την κατατεθείσα πρόταση νόμου διασφαλίζεται:

    α) η δημιουργία των αναγκαίων πρόσθετων πόρων για την ομαλή και αδιάλειπτη χρηματοδότηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που θα συμβάλουν στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας με μόνιμα διαρθρωτικά χαρακτηριστικά και ταυτόχρονα θα επιταχύνουν την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί βάσει και της Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής μέχρι και το 2020,

    β) ένα σταθερό αδειοδοτικό πλαίσιο με παράλληλη μείωση του συνολικού χρόνου και των ενδιαμέσων σταδίων αδειοδότησης, γεγονός που θα συμβάλει στη διαμόρφωση ενός αξιόπιστου επενδυτικού προφίλ της χώρας, κρίσιμου για την προσέλκυση 'Αμεσων Ξένων Επενδύσεων και για την τόνωση της ανάπτυξης.







ΠΗΓΗ:express.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.