Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ηλιακή ψύξη


Όσο οικονομικές κι αν έχουν γίνει οι σύγχρονες οικιακές συσκευές, σε κάθε περίπτωση ενεργειακής κατανάλωσης το ιδανικό είναι η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Επειδή όμως θα περάσουν πολλά χρόνια, δεκαετίες ή αιώνες (στη χώρα μας πάντα…) ώστε να φτάσει η ηλιακή ή αιολική ενέργεια στις πρίζες των σπιτιών μας μέσω του ηλεκτρικού δικτύου, μπορείτε να εντυπωσιάσετε σήμερα τους φίλους σας αγοράζοντας ένα ψυγείο ή καταψύκτη που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια.

Συνίσταται και ως εναλλακτική επιλογή για όσους συνηθίζουν να τραβούν καλώδιο 2 χλμ από το εξοχικό ως την παραλία…

Στις Η.Π.Α., και όχι μόνο βέβαια, δραστηριοποιούνται εταιρίες όπως η Creative Energy Technologies που ως αντικείμενο έχουν την κατασκευή και πώληση διαφόρων συσκευών και gadgets που τροφοδοτούνται από ηλιακή ή αιολική ενέργεια. Κάποια στιγμή μάλιστα θα επανέλθουμε με μια συνολική παρουσίαση προϊόντων που δεν κοστίζουν απολύτως τίποτα κατά τη χρήση τους. Αν έχετε μείνει στα ηλιακά κομπιουτεράκια, μπορεί και να εκπλαγείτε.

Ανάμεσα λοιπόν σε αυτά τα προϊόντα, συναντά κανείς ψυγεία και καταψύκτες που τροφοδοτούνται από ηλιακή ενέργεια, δηλαδή από φωτοβολταϊκούς ηλιακούς συλλέκτες. Βέβαια, μην περιμένετε ψυγεία-ντουλάπες χωρητικότητας 750 λίτρων και καταψύκτες που χωράνε μια οικογένεια αμνοεριφίων.
Τα ψυγεία είναι στο σύνηθες για μονόπορτο μέγεθος (Υ.Π.Β: 0.93 ή 1.19 x 0.67 x 0.88), ενώ τις ίδιες ακριβώς διαστάσεις έχουν και οι καταψύκτες.

Η πιο εύλογη απορία είναι μάλλον το τι γίνεται σε περίπτωση μακράς περιόδου συννεφιάς, αφού χωρίς ηλιακό κομπιουτεράκι επιβιώνεις- χωρίς φαγητό μάλλον όχι.
Επειδή όμως βασικό στοιχείο των χαμηλών ενεργειακών απαιτήσεων των συσκευών αυτών είναι η ειδική τους μόνωση, η κατασκευάστρια εταιρία ισχυρίζεται πως ακόμη και σε τροπικά κλίματα η ψύξη διατηρείται για 7 μέρες χωρίς ηλιοφάνεια.

Για να θέσουμε το ζήτημα σε πιο ρεαλιστική βάση, τα μοντέλα αυτά κοστίζουν 900 με 1000 ευρώ. Αν τα παραγγείλετε διαδικτυακά από Η.Π.Α., συνυπολογίστε και τα μεταφορικά.
Εφ’ όσον ένα μονόπορτο ψυγείο κοστίζει το πολύ 300 ευρώ, όσο και ο αντίστοιχος καταψύκτης, μάλλον θα αργήσετε λιγάκι να κάνετε απόσβεση μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Εάν όμως δεν υπάρχει ηλεκτρικό δίκτυο στο σημείο που θέλετε να τοποθετήσετε ψυγείο (π.χ. στη σκηνή που περνάτε την τρίμηνη καλοκαιρινή σας άδεια), τα ηλιακά ψυγεία φαίνονται ξαφνικά ως ιδανική λύση. Συν του ότι θα έχετε καθαρή τη συνείδηση σας ως προς τα περιβαλλοντολογικά.
Αφήστε που ο ηλιακός συλλέκτης θα εντυπωσιάσει τους γείτονες…



ΠΗΓΗ:syskeves.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.