Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Γιατί δεν ανοίγουν οι περσίδες στο κλιματιστικό;

Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις
 Ο ήλιος καίει, η θερμοκρασία ανεβαίνει και εσύ ανυπομονείς να μπεις στο σπίτι σου και να ανάψεις το air condition. Η σωστή λειτουργία του κλιματιστικού είναι απαραίτητη, για να εξασφαλίσεις δροσιά στο χώρο σου, ειδικά αν ζεις σε πόλη. Παρόλα αυτά, οι βλάβες δε μένουν πάντα εκτός σκηνικού. Ενώ θα έπρεπε το κλιματιστικό να λειτουργεί κανονικά μόλις πατήσεις το κουμπί, δεν ανοίγουν οι περσίδες στο κλιματιστικό. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό;

Οι περσίδες του κλιματιστικού βρίσκονται στην εσωτερική μονάδα και πρέπει να ανοίγουν, είτε ανάβεις το κλιματιστικό για θέρμανση, είτε για ψύξη. Ανάλογα με τη θέση, όπου βρίσκονται, οι περσίδες κατευθύνουν τον αέρα προς το σημείο που επιθυμείς να πηγαίνει ο αέρας του κλιματιστικού. Λοιπόν, τι να κάνεις, όταν οι περσίδες παρουσιάζουν προβλήματα; 

Γιατί δεν ανοίγουν οι περσίδες στο κλιματιστικό; Τι μπορείς να κάνεις;

1. Το κλιματιστικό δεν είναι στην πρίζα

Πολλές είναι οι φορές, που η συσκευή μας δεν έχει στην πραγματικότητα κανένα απολύτως πρόβλημα. Αλλά μ’ ένα μυαλό βράδυ-πρωί, χειμώνα-καλοκαίρι, η λύση καμιά φορά μπορεί να βρίσκεται σ’ ένα σημείο πολύ προφανές που δεν αδυνατούμε να σκεφτούμε την ώρα της κρίσης. Έτσι, προτείνουμε να ρίξεις μια ματιά στην πρίζα, μήπως έχει αποσυνδεθεί το κλιματιστικό. Αν το πρόβλημα δεν ήταν στις περσίδες, αλλά στο ότι έπρεπε να συνδέσεις το κλιματιστικό στο ρεύμα, τότε μπορείς να απολαύσεις τη δροσιά του, απορώντας με το πόσο εύκολη ήταν η λύση.

Γιατί δεν βγάζει ζεστό αέρα το κλιματιστικό;

2. Το χειριστήριο δε λειτουργεί

Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να έχουν τελειώσει οι μπαταρίες στο χειριστήριο / control του κλιματιστικού ή να έχει κολλήσει το πλήκτρο και να μην ανάβει. Αν δεν ανοίγουν οι περσίδες στο κλιματιστικό, αλλά δε λαμβάνεις και γενικότερο σήμα για τη λειτουργία του air condition, πρέπει να ελέγξεις το χειριστήριο. Θα ήταν κρίμα να καλέσεις τεχνικό και να πληρώσεις την επίσκεψη, ενώ χρειαζόταν απλά μπαταρίες το control. Πολλά κλιματιστικά διαθέτουν και πάνω τους πλήκτρα για χειρισμό. Δοκίμασε να θέσεις σε λειτουργία το air condition σου από την ίδια τη συσκευή, για να ανακαλύψεις αν φταίει εκείνη ή το χειριστήριο.

Καθαρισμός φίλτρων κλιματιστικού σε 5 απλά βήματα!

3. Έχει κολλήσει η περσίδα

Αν το πρόβλημα δε βρίσκεται στο χειριστήριο, είναι ώρα να αναζητήσεις στη συσκευή την αιτία για το ότι δεν ανοίγουν οι περσίδες στο κλιματιστικό. Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου η περσίδα απλά έχει κολλήσει από την προηγούμενη χρήση και γι’ αυτό δεν ανοίγει. Σίγουρα, είναι λίγες οι πιθανότητες να έχει φρακάρει και απλά να χρειάζεται λίγη βοήθεια. Παρόλα αυτά, είναι μια περίπτωση που έχουμε συναντήσει. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να δοκιμάσεις να βοηθήσεις την κίνηση της περσίδας με το χέρι. Φυσικά, δεν πρέπει να βάλεις πολλή πίεση, ούτε να τραβήξεις δυνατά, για να μη γίνει ζημιά.

Γιατί δεν δουλεύει η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού;

4. Έχει καεί το μοτέρ της περσίδας

Αν δεν ανοίγουν οι περσίδες στο κλιματιστικό ούτε τώρα, πιθανότατα έχει καεί το μοτέρ. Η κίνηση των περσίδων δίνεται από ένα μοτεράκι που βρίσκεται στην εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Όταν οι περσίδες δεν ανοίγουν ή δεν κινούνται, συνήθως το πρόβλημα έγκειται σε αυτό το μοτέρ. Διαφορετικά, ενδέχεται να έχουν σπάσει τα δοντάκια στο οδοντοτροχό ή στον κανόνα.

Το κόστος του ανταλλακτικού για το μοτέρ ποικίλλει, ανάλογα με τον τύπο και τη μάρκα του κλιματιστικού. Δεν πρόκειται, όμως, για ένα ακριβό εξάρτημα, εφόσον είναι αυτό το πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να εμπιστευτείς την αλλαγή του μοτέρ σ’ έναν αξιολογημένο ψυκτικό, ώστε να κάνει το κλιματιστικό σου να λειτουργεί και πάλι σαν καινούργιο.

Ελπίζουμε να βρεις τη λύση στο γιατί δεν ανοίγουν οι περσίδες στο κλιματιστικό! Αν χρειάζεσαι άμεσα τεχνικό για την επισκευή air condition ή τη συντήρηση κλιματιστικού, εμείς είμαστε εδώ. 
ΠΗΓΗ-https://www.douleutaras.gr/bsdir/topothetisi-egatastasi-air-condition/

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.