Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Γιατί να κάνεις συντήρηση στο κλιματιστικό χειμώνα καλοκαίρι;

Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις
 Το κλιματιστικό είναι μια απαραίτητη συσκευή για το σπίτι και σήμερα πολλοί από εμάς το χρησιμοποιούν και για θέρμανση τον χειμώνα και για ψύξη το καλοκαίρι. Το πρόβλημα είναι, πως το κλιματιστικό είναι από τις βασικές εστίες που μπορεί να μαζέψει μικρόβια, βακτήρια και παθογόνους μικροοργανισμούς.

Οι ειδικοί συστήνουν να αποφεύγεις τη χρήση του κλιματιστικού σου σε περιόδους με υψηλό κίνδυνο από ιούς, καθώς ο αέρας που ανακυκλώνεται μπορεί να μην είναι απόλυτα ασφαλής. Παρόλα αυτά, αν δε μπορείς να αποφύγεις τη χρήση του air condition στο σπίτι ή τον επαγγελματικό σου χώρο, η σωστή επαγγελματική συντήρηση μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η συντήρηση χρειάζεται να γίνεται πριν και μετά από έντονες περιόδους λειτουργίας. Αν το κλιματιστικό είναι η κύρια πηγή θέρμανσης και ψύξης στο σπίτι σου, τότε η επαγγελματική του συντήρηση δύο φορές το χρόνο είναι απαραίτητη.

Συντήρηση κλιματιστικού: 6 λόγοι για να τη βάλεις στο πρόγραμμα!

Η συντήρηση κλιματιστικού είναι μία διαδικασία που απαιτεί εμπειρία και τεχνογνωσία. Επιλέγοντας έναν έμπειρο ψυκτικό για την 6μηνη συντήρηση του κλιματιστικού σου, εξασφαλίζεις τα εξής:

Σταθερή απόδοση και λειτουργία χωρίς βλάβες

Καλύτερη ποιότητα αέρα

Αύξηση της “ζωής” του κλιματιστικού

Εξοικονόμηση ενέργειας

Εξοικονόμηση χρημάτων από μελλοντικές επισκευές

Αθόρυβη λειτουργία κλιματιστικού

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι όταν ένα κλιματιστικό δεν συντηρείται σωστά και τακτικά, μπορεί να παρουσιάσει σημαντικές βλάβες που θα σου κοστίσουν πολύ. Ένα ακόμα πρόβλημα που παρατηρείται είναι ότι η σκόνη που συσσωρεύεται στα φίλτρα έχει πολλές φορές ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση δύσοσμου αέρα στον χώρο.

Αν τα φίλτρα δεν καθαριστούν σωστά, τότε ο αέρας που περνάει μέσα από αυτά δε θα φιλτράρεται όπως πρέπει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο να απελευθερώνονται παθογόνοι μικροοργανισμοί στο περιβάλλον. Ο καθαρισμός φίλτρων στο κλιματιστικό είναι μια απαραίτητη διαδικασία που καλό είναι να πραγματοποιείται από έναν επαγγελματία ψυκτικό.

Ακόμα, αν ένα κλιματιστικό δε συντηρείται όσο πρέπει, μειώνονται τα χρόνια λειτουργίας του και η απόδοσή του. Ταυτόχρονα, αυξάνεται ο λογαριασμός ρεύματος, καθώς καταναλώνει περισσότερο ρεύμα για να αποδώσει σωστά.

Τι περιλαμβάνει μία ολοκληρωμένη συντήρηση κλιματιστικού;

Η συντήρηση κλιματιστικού εξασφαλίζει τον σωστό καθαρισμό του που έχει σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση της βρωμιάς και των μικροβίων που συγκεντρώνονται στο εσωτερικό του. Οι κυριότερες εργασίες σε μία επαγγελματική συντήρηση κλιματιστικού είναι τα εξής:

Καθαρισμός ή αλλαγή φίλτρων

Καθαρισμός εξατμιστή

Έλεγχος και καθαρισμός σωλήνα αποβολής νερού

Καθαρισμός εξωτερικής μονάδας

Καθαρισμός φτερωτών και καλύμματος των ανεμιστήρων

Έλεγχος για διαρροή ψυκτικού υγρού

Έλεγχος πληρότητας ψυκτικού υγρού

Χειμώνα ή καλοκαίρι, είμαστε έτοιμοι να συντηρήσουμε ( service ) το κλιματιστικό air condition ) σου και να σου προσφέρουν θέρμανση / ψύξη με πιο καθαρό και υγιεινό αέρα για σένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα.   
ΠΗΓΗ - douleutaras.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.