Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Πώς προκαλείται ένα Bραχυκύκλωμα στο Σπίτι;

Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις
 Βραχυκύκλωμα είναι το άνοιγμα και στη συνέχεια η διακοπή της τροφοδοσίας με ρεύμα. Αυτό εκδηλώνεται πολλές φορές με το να πέφτει ο κεντρικός διακόπτης του ηλεκτρολογικού πίνακα.

Επιπλέον, μπορεί να συνοδευτεί από κρότο ή σπίθες, εφόσον οφείλεται συγκεκριμένα στο ελαττωματικό κύκλωμα κάποιας συσκευής.

Συνεπώς είναι μία αρκετά επικίνδυνη βλάβη και είναι απαραίτητη η εκτίμηση έμπειρου ηλεκτρολόγου για την επισκευή.

Σε τι μπορεί να οφείλεται το Βραχυκύκλωμα στο σπίτι;

Πολλές φορές έχει τύχει να βάζεις μία συσκευή σε λειτουργία και να σβήνουν τα πάντα!

Σε ποιο σοβαρές περιπτώσεις, αυτό μπορεί να γίνει και χωρίς να να μπει σε λειτουργία κάτι καινούριο. Σε τι οφείλεται όμως;

Οι ηλεκτρικές γραμμές που είναι παλιές και λίγες, συχνά βραχυκυκλώνουν. Ο λόγος είναι η υπερφόρτωση των ηλεκτρικών γραμμών.

Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται να αποφεύγεται η ηλεκτροδότηση θερμαντικών σωμάτων σε απλές γραμμές και να προτιμώνται οι ενισχυμένες.

Ένας εξειδικευμένος ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων είναι απαραίτητος για οποιαδήποτε εργασία χρειάζεσαι σχετικά με τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.

Ποια είναι η λύση όταν συμβαίνει βραχυκύκλωμα στο Σπίτι;

Πριν το ραντεβού σου με τον ηλεκτρολόγο, υπάρχουν και μερικά απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις αρχικά, με προσοχή:

Πριν ανεβάσεις τον κεντρικό διακόπτη χρειάζεται να κατεβάσεις όλους τους υπόλοιπους μικροδιακόπτες και έπειτα να τους ανεβάσεις έναν- έναν.

Σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς ξαναπέσεις το βραχυκύκλωμα εντοπίζεται στο  κύκλωμα που ελέγχει ο συγκεκριμένος διακόπτης.

Τέλος, χρειάζεται να βγάλεις από τις πρίζες όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που ελέγχει ο συγκεκριμένος διακόπτης και να συμβουλευτείς επαγγελματία ηλεκτρολόγο.

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις τους καλύτερους επαγγελματίες του κλάδου για να σε βοηθήσουν με οποιαδήποτε ηλεκτρολογική εργασία χρειάζεσαι. Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία μπορούν να αντιμετωπίσουν οριστικά κάθε βραχυκύκλωμα στο σπίτι με ασφάλεια!
ΠΗΓΗ-https://www.douleutaras.gr/bsdir/ilektrologoi/symvoules/vraxukukloma-sto-spiti/

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.