Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

5 Απλά Tips που θα σε βοηθήσουν να ξεφουσκώσεις το Λογαριασμό του Ηλεκτρικού Ρεύματος!

Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις
 Μήνα με το μήνα βλέπεις τους λογαριασμούς σου να φουσκώνουν και ψάχνεις εναλλακτικές λύσεις για να μειώσεις τα έξοδα σου; Κι όμως η οικονομία στο ρεύμα δεν είναι όνειρο θερινής νυκτός. Δεν χρειάζεται να μένεις στα σκοτάδια για να κρατήσεις χαμηλά το λογαριασμό σου. Υπάρχουν πολύ πιο πρακτικοί τρόποι και είναι πραγματικά πολύ εύκολοι. Εξοικονομώντας λίγο από παντού μπορείς να συγκεντρώσεις ένα πραγματικό σεβαστό ποσό.

Πώς θα κάνεις οικονομία στο ρεύμα σε 5 απλά βήματα;

1. Χρησιμοποίησε τις συσκευές σου με σύνεση.

Ο θερμοσίφωνας για παράδειγμα είναι μία εξαιρετικά δαπανηρή συσκευή. Φυσικά δεν γίνεται να μην τον χρησιμοποιήσεις, αλλά φρόντισε να το σβήσεις έγκαιρα όταν φτάσει την κατάλληλη θερμοκρασία. Με το να τον αφήνεις ανοιχτό δεν κερδίζεις τίποτα παραπάνω, μόνο χάνεις χρήματα.

Η ίδια λογική ισχύει και για τις υπόλοιπες συσκεύες σου. Τα πλυντήρια και ο φούρνος σου πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όταν είναι γεμάτα. Το να ζεστάνεις μόνο 2 τυροπιτάκια παραδείγματος χάρη, να βάλεις πλυντήριο για 5 μπλουζάκια ή να ανοιγοκλείνεις συνεχώς την πόρτα του ψυγείου σου απλά για να “χαζέψεις” τι έχει μέσα, είναι κάτι που απλά δεν σε συμφέρει και σίγουρα δεν σε βοηθά να κάνεις οικονομία στο ρεύμα. Άσε που το τελευταίο θα σε φορτώσει και με κιλά.

2. Αποσύνδεσε ό,τι δεν χρησιμοποιείς.

Υπάρχει λόγος να βρίσκεται ο φορτιστής σου στην πρίζα ενώ δεν φορτίζεις το κινητό σου; Όχι, κανένας απολύτως. Το ίδιο ισχύει και για το πιστολάκι μαλλιών, που θα σε εκπλήξει με το πόσο ενεργοβόρα συσκευή είναι, την τοστιέρα, το βραστήρα κι όλες τις μικροσυσκεύες του σπιτιού σου. Όσο παραμένουν συνδεδεμένες καταναλώνουν ρεύμα και άρα και τα λεφτά σου. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τα φώτα που άφησες ανοιχτά στο δωμάτιο και πήγες να κάτσεις στο σαλόνι. Γιατί τους το επιτρέπεις;

3. Βάλε λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας.

Ίσως αποτελεί μια προφανή συμβουλή αλλά είναι κάτι που πργματικά θα σε βοηθήσει, άρα δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε. Αν και για την αγορά τους θα δώσεις λίγα παραπάνω χρήματα, αλλά αν θες να κάνεις οικονομία στο ρεύμα είναι απαραίτητες. Καταναλώνουν μόλις το ¼ της ενέργεια που θα κατανάλωνε μια κανονική λάμπα, ενώ μπορεί να ζήσει έως και 4 φορές παραπάνω! Τι παραπάνω θέλεις για να πειστείς; Μπορείς να ξεκινήσεις σιγά σιγά από τα δωμάτια που χρησιμοποιείς περισσότερο και σταδιακά να αντικαταστήσεις τους λαμπτήρες σε όλο το σπίτι.

4. Αντικατάστησε τις παλιές σου συσκευές.

Όπως και για τις λάμπες οικονομίας θα χρειαστείς μια μικρή αρχική επένδυση. Ξεκίνα από το ψυγείο που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και συνέχισε με συσκεύες, όπως το πλυντήριο ρούχων ή το κλιματιστικό που χρησιμοποιείς πολύ. Κάνοντας έρευνα αγοράς για νέες οικιακές συσκευές δώσε μεγάλη σημασία στην ενεργειακή κλάση της συσκευής. Όσο υψηλότερος είναι ο βαθμός απόδοσης μίας συσκευής και συνεπώς η κλάση της, τόσο λιγότερο ρεύμα καταναλώνει. Τι σημαίνει αυτό; Aγοράζοντας μία συσκευή μεγαλύτερης κλάσης θα μειώσεις τα έξοδα του σπιτιού σου για θέρμανση και ψύξη. Επίλεξε καινούργιες με ενεργειακή κλάση A+. Έχουν ένα μικρό κόστος παραπάνω για να τις αποκτήσεις αλλά τα χρήματα που θα εξοικονομήσεις είναι πολύ περισσότερα.

5. Αξιοποίησε το νυχτερινό ωράριο

Αν είσαι λιγάκι απρόσεκτος/-η ή αν έχεις μικρά παιδιά τότε σίγουρα γνωρίζεις πόσο συχνά χρειάζεται να πλένεις ρούχα, να τα απλώνεις και να τα σιδερώνεις. Αν έχεις δε στεγνωτήριο απολαμβάνεις φυσικά τα οφέλη που σου προσφέρει και το χρόνο που γλιτώνεις αλλά μερικές φορές ξεχνάς πόσο κοστοβόρα είναι η χρήση του. Το καθημερινό πρόγραμμα καθαριότητας εκτός από πολύ κουραστική διαδικασία είναι και αρκετά πολυέξοδη. Επειδή, όμως, δεν μπορείς να την αποφύγεις, δες πώς μπορείς να περιορίσεις τα περιττά έξοδα.  Γιατί να μην επωφελείσαι από το οικονομικότερο νυχτερινό ωράριο;
ΠΗΓΗ-https://www.douleutaras.gr/bsdir/ilektrologoi/symvoules/oikonomia-sto-reuma/

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.