Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Γιατί τρέχει νερό από το κλιματιστικό μου;

Καθώς σιγά-σιγά η θερμοκρασία άρχισε να ανεβαίνει, έφτασε η στιγμή να αλλάξεις τις ρυθμίσεις του κλιματιστικού σου. Οι 28 βαθμοί έγιναν 20, ο ζεστός αέρας μετατράπηκε σε δροσιά και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, σύντομα κατάλαβες ότι κάτι πάει λάθος. Τρέχει νερό από το κλιματιστικό σου!

Το πρώτο σημάδι είναι, συνήθως, ο σχηματισμός σταγόνων στην επιφάνεια της μονάδας του air- condition. Μετά ακολουθούν μικρές λιμνούλες στο πάτωμα κάτω από το κλιματιστικό και τότε καταλαβαίνεις ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Το επόμενο είναι ο εντοπισμός των πιθανών αιτιών και η επίλυση του προβλήματος ώστε να σταματήσει να τρέχει νερό από το κλιματιστικό σου. Πάμε, λοιπόν, να δούμε για ποιους λόγους μπορεί να συνέβη αυτό και τι πρέπει να κάνει ώστε να μην σου ξανατύχει.


Οι συνηθέστερες αιτίες που τρέχει νερό από το κλιματιστικό σου!
1. Bρώμικα Φίλτρα
Αν έχει περάσει πολύ καιρός από την τελευταία φορά που άλλαξες τα φίλτρα, δεν πρέπει να αναρωτιέσαι γιατί τρέχει νερό από το κλιματιστικό σου. Αν τα φίλτρα είναι βρώμικα, μερικώς η παντελώς βουλωμένα, είναι θέμα χρόνου να παγώσουν τα πηνία του εξατμιστή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μόλις λιώνει ο πάγος, να υπερχειλίζει η λεκάνη αποστράγγισης και το νερό να καταλήγει μέσα στο σπίτι.

2. Βουλωμένος σωλήνας αποχέτευσης
Το νερό του κλιματιστικού διαφεύγει από την εσωτερική μονάδα, μέσω ενός σωλήνα αποχέτευσης. Η συσσωρευμένη σκόνη, οι βρωμιές και η μούχλα, μπορούν να οδηγήσουν στο βούλωμα του σωλήνα με το πέρασμα του χρόνου. Αφού, λοιπόν, το νερό δεν μπορεί να διαφύγει από τον σωλήνα αποχέτευσης, επιστρέφει πίσω στην εσωτερική μονάδα. Τι θα πρέπει να κάνεις τότε; Κάλεσε έναν έμπειρο ψυκτικό για να ξεβουλώσει το σωλήνα αποχέτευσης, ώστε να μη δεις ξανά νερό να τρέχει από το κλιματιστικό σου.

3. Κακή εγκατάσταση
Αν το κλιματιστικό σου είναι πολύ νέο για να έχουν προλάβει να βρωμίσουν τα φίλτρα και να βουλώσει ο σωλήνας αποχέτευσης, τότε πιθανότατα το πρόβλημα βρίσκεται στην εγκατάσταση του. Αν δεν έγινε σωστά η μέτρηση των διαστάσεων του ή αν δεν τοποθετήθηκε σωστά η λεκάνη αποστράγγισης, είναι πολύ λογικό να βλέπεις νερό στην επιφάνεια του αλλά και στο πάτωμα. Στην περίπτωση αυτή θα σου συστήναμε να καλέσεις έναν έμπειρο ψυκτικό, προτού πιάσουν τα κρύα.

4. Σκουριασμένη ή κατεστραμμένη λεκάνη αποστράγγισης.
Αν το κλιματιστικό σου είναι πλεόν αρχαιολογικό τότε είναι εξαιρετικά πιθανό το πρόβλημα να οφείλεται στη λεκάνη αποστράγγισης. Με το πέρασμα των χρόνων η λεκάνη μπορεί να έχει σκουριάσει ή καταστραφεί. Ως αποτέλεσμα το νερό διαφεύγει από το εσωτερικό της και καταλήγει στο πάτωμα ή το χαλί σου.


Φρόντισε το κλιματιστικό σου, πριν σε προλάβει ο καύσωνας! 
 ΠΗΓΗ:blog.douleutaras.gr


ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.