Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Όλα όσα πρέπει να προσέξεις πριν και μετά την εγκατάσταση κλιματιστικού

Η τοποθέτηση κλιματιστικού σε γενικές γραμμές δεν είναι μια χρονοβόρα ή περίπλοκη διαδικασία. Έχει όμως ορισμένα μυστικά που θα καθορίσουν την αποτελεσματική ή όχι λειτουργία του κλιματιστικού σου.

Μια ερασιτεχνική εγκατάσταση air condition μπορεί να οδηγήσει σε συνεχείς βλάβες και περιττά κόστη επισκευής. Αν θες, λοιπόν, το κλιματιστικό σου να λειτουργεί ακούραστα και αποδοτικά χειμώνα καλοκαίρι, η επιλογή ενός εξειδικευμένου επαγγελματία για την εγκατάστασή του είναι μονόδρομος.

Για να σε βοηθήσουμε μιλήσαμε με τους αξιολογημένους ψυκτικούς της πλατφόρμας μας και συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να προσέξεις πριν και μετά την εγκατάσταση του κλιματιστικού σου.

Επιλογή κλιματιστικού
Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις για να έχεις ένα αποδοτικό κλιματιστικό είναι να διαλέξεις προσεχτικά το κατάλληλο air condition για το χώρο σου. Στο εμπόριο θα βρεις πολλά διαφορετικά είδη και μεγέθη. Για να μη χαθείς στην πληθώρα επιλογών που έχεις, ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας μπορεί να σε κατατοπίσει πλήρως και να σε βοηθήσει να διαλέξεις εκείνο το σώμα κλιματιστικού που θα καλύπτει ικανοποιητικά το μέγεθος του δωματίου χωρίς περιττές σπατάλες ενέργειας και χρημάτων.

Τοποθέτηση εξωτερικής μονάδας κλιματιστικού
Κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού σου πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας. Για τη σωστή λειτουργία του air condition χωρίς προβλήματα, η εξωτερική μονάδα πρέπει να βρίσκεται σε χώρο με συνεχές αερισμό αλλά σε σημείο τέτοιο που να είναι εύκολα προσβάσιμη σε περίπτωση που χρειαστεί επισκευή ή συντήρηση. Ακόμη, για την αποδοτικότερη λειτουργία του συστήματος η εξωτερική μονάδα του air condition είναι καλό να είναι λίγο πιο χαμηλά από την εσωτερική μονάδα αλλά όσο πιο κοντά της γίνεται.

Τοποθέτηση εσωτερική μονάδας κλιματιστικού
Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας στην εγκατάσταση air conition είναι η επιλογή του σημείου τοποθέτησης του κλιματιστικού μέσα στο χώρο. Αν θες ένα χρηστικό κλιματιστικό πρέπει να προσέξεις ώστε η κίνηση του αέρα να είναι προς το κέντρο του δωματίου, αλλά όχι προς σημεία που θα χρησιμοποιείς για να κάθεσαι ή να κοιμάσαι. Ακόμη καλό θα ήταν η τοποθέτηση του κλιματιστικού να γίνει πάνω από πόρτες ή παράθυρα ώστε να υπάρχει αντίθετη κίνηση του αέρα και να μειώνονται οι απώλειες ενέργειας.

Σύνδεση και έλεγχος
Τέλος, ένα άλλο σημείο που πρέπει να προσέχεται για μια αποτελεσματική εγκατάσταση κλιματιστικού είναι η σύνδεση των ψυκτικών σωληνώσεων και των σωληνώσεων αποχέτευσης. Οι ψυκτικές σωληνώσεις θα πρέπει να μονωθούν καλά και να υποβληθούν σε διαδικασία κενού. Ακόμη είναι καλό να αποφεύγονται οι τσακίσεις και οι μεγάλες διαδρομές καθώς μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση του κλιματιστικού. Τέλος, μια σωστή εγκατάσταση κλιματιστικού ολοκληρώνεται με τον έλεγχο στεγανότητας και της δοκιμής της αποχέτευσης των συμπυκνωμάτων.

Τα παραπάνω θα σου εξασφαλίσουν μια σωστή εγκατάσταση κλιματιστικού. Για να εξασφαλίσεις όμως και τη μελλοντική καλή λειτουργία του κλιματιστικού σου είναι απαραίτητη ή τακτική συντήρηση air condition.

Φροντίζοντας για το προληπτικό service του κλιματιστικού σου θα προλάβεις έγκαιρα πιθανές βλάβες και θα αποφύγεις πιθανά κόστη επισκευής. Ακόμη, θα εξοικονομήσεις χρήματα και ενέργεια μέσω της αποδοτικότερης λειτουργίας της συσκευής σου και θα πετύχεις ένα πιο υγιεινό περιβάλλον με καλύτερη ποιότητα αέρα.

Μια πλήρης συντήρηση κλιματιστικού συνήθως περιλαμβάνει τις εξής εργασίες:

Καθάρισμα των φίλτρων
Καθάρισμα στοιχείων εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων από χημικό υγρό
Καθάρισμα ανεμιστήρων εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων
Καθάρισμα φίλτρων αέρα και περσίδας
Καθάρισμα φτερωτών και καλύμματος των ανεμιστήρων
Έλεγχος για διαρροή ψυκτικού υγρού
Συμπλήρωση με φρέον (freon) αν υπάρχει απώλεια
Έκδωση ειδικού δελτίου συντήρησης
Ενώ ανάλογα με τις ανάγκες του κλιματιστικού σου μπορούν να πραγματοποιηθούν συμπληρωματικά και μερικές ακόμα όπως:

Καθάρισμα αποχετεύσεων συμπυκνωμάτων
Προσεκτικός έλεγχος των προστατευτικών διακοπτών συμπιεστή
Σύσφιξη παροχικών καλωδίων & καλωδίων εντολών στις συνδέσεις τους με τα μηχανήματα
Αμπερομέτρηση ρεύματος λειτουργίας
Έλεγχος ασφάλειας κλιματιστικής μονάδας
Στην πλατφόρμα μας θα βρεις αξιολογημένους ψυκτικούς για να σε βοηθήσουν με ότι χρειάζεται η κλιματιστική μονάδα του χώρου σου. Οι επαγγελματίες μας διαθέτουν εκτενείς τεχνικές γνώσεις και αναλαμβάνουν κάθε εργασία για την εγκατάσταση, επισκευή και συντήρηση οικιακών και επαγγελματικών κλιματιστικών.

Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία και υψηλή κατάρτιση στο αντικείμενο αναλαμβάνουν κλιματιστικά δαπέδου και οροφής, κλιματιστικά ντουλάπα, φορητά air condition, καναλάτα κλιματιστικά και multi κλιματιστικά συστήματα. 

Ενώ μερικές από τις μάρκες air condition που εξυπηρετούν είναι οι Daikin, Whirlpool, Toshiba, Sharp, Samsung, Pitsos, Panasonic, Morris, Mitsubishi, Mercury, Haier, Gree, General Electric, Fujitsu, Finlux, F&U, Electrolux, Daewoo, Crown, Hitachi, και Toyotomi.

Αν θες ένα αποδοτικό κλιματιστικό που θα αντέξει στο χρόνο, εμπιστεύσου έναν από τους αξιολογημένους επαγγελματίες μας. Καταχώρησε την εργασία σου με λίγα μόνο κλικ και πάρε την καλύτερη προσφορά για το κόστος τοποθέτησης και εγκατάστασης κλιματιστικού. ΠΗΓΗ:.douleutaras.gr


ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.