Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Οικονομική και αποτελεσματική λύση στη θέρμανση με κλιματιστικό

Απαντήσεις σε συνηθισμένα ερωτήματα όπως το κόστος λειτουργίας, η απόδοση και η τοποθέτηση της μονάδας

Το κλιματιστικό είναι ο καλύτερος σύμμαχος που διαθέτουμε για τους θερμούς, καλοκαιρινούς μήνες. Τόσο που η χρήση του έχει σχεδόν ταυτιστεί με την ψύξη. Κι όμως, τα κλιματιστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως μια αξιόπιστη λύση για τη θέρμανση του χώρου μας.

Εάν, μάλιστα, δώσουμε τη δέουσα προσοχή κατά την αγορά, εξασφαλίζουμε μία μέθοδο θέρμανσης εγγυημένης απόδοσης που μπορεί να λειτουργήσει τόσο μεμονωμένα, όσο και συμπληρωματικά με άλλα μέσα, όπως το καλοριφέρ.

«Θα μου κοστίσει ακριβά;»

Η πιο συνηθισμένη ένσταση στη χρήση κλιματιστικών έχει να κάνει με την κατανάλωσή τους. Ωστόσο, η εποχή της εξαιρετικά υψηλής κατανάλωσης έχει περάσει ανεπιστρεπτί χάρη στις νέες τεχνολογίες με τις οποίες εξοπλίζονται πλέον τα κλιματιστικά.

Σημαντικό είναι λοιπόν να ελέγχουμε την ενεργειακή κλάση και ανάλογα με τη χρήση που θα κάνουμε, να επιλέγουμε όσο το δυνατόν αποδοτικότερη συσκευή. Για παράδειγμα ένα κλιματιστικό κλάσης Α++ μπορεί να κοστίσει λίγο περισσότερο από ένα κλάσης B, όμως μακροπρόθεσμα μια τέτοια επιλογή ενδέχεται να αποβεί εις βάρος του πορτοφολιού μας.

Ακόμη μεγαλύτερη οικονομία επιτυγχάνεται με τη βοήθεια της τεχνολογίας inverter. Τα κλιματιστικά inverter έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν αυτόματα την ισχύ τους, επιτυγχάνοντας πιο γρήγορα την επιθυμητή θερμοκρασία και διατηρώντας την καθ' όλη τη διάρκεια της χρήσης. Η δυνατότητα αυτή τα καθιστά λοιπόν πιο «ήσυχα», με μικρότερα κόστη λειτουργίας και με λιγότερες βλάβες.

«Ποιο ταιριάζει στον δικό μου χώρο;»

Κρίσιμης σημασίας για την εξασφάλιση απόδοσης και οικονομίας, είναι η επιλογή μονάδας που θα καλύπτει επαρκώς το δωμάτιο στο οποίο θα τοποθετηθεί. Η ισχύς του κλιματιστικού μετριέται σε BTU. Η απόδοση που χρειαζόμαστε εξαρτάται από τα τετραγωνικά που θέλουμε να καλύψουμε, από τον όροφο, τη μόνωση και τον προσανατολισμό του χώρου.

Ιδανικά η ισχύς του κλιματιστικού θα είναι λίγο ανώτερη από την αναγκαία, καθώς στην αντίθετη περίπτωση η επιθυμητή θερμοκρασία θα επιτευχθεί πιο αργά και το κλιματιστικό θα κάψει περισσότερη ενέργεια.

Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι πώλησης, μπορούν να σας καθοδηγήσουν για να βρείτε και να προμηθευτείτε το ιδανικό κλιματιστικό για το χώρο σας.

«Τι άλλο κερδίζω με τη χρήση κλιματιστικού για θέρμανση;»

Το κλιματιστικό ως μια εξελιγμένη συσκευή εξοπλίζεται με ηλεκτρονικές ευκολίες για καλύτερη και αποδοτικότερη χρήση. Για παράδειγμα κάθε συσκευή διαθέτει λειτουργία sleep, λειτουργία αυτόματης επανεκκίνησης και αυτόματο έλεγχο βασικών λειτουργιών. Ορισμένα μάλιστα κλιματιστικά διαθέτουν και λειτουργία ιονισμού για εξάλειψη οσμών, φιλτράρισμα βακτηρίων και αποφυγή αλλεργιών.

Από την άλλη, μπορεί κάποιος να επιλέξει τη λύση ενός φορητού κλιματιστικού, το οποίο μπορεί να μεταφέρεται από το ένα δωμάτιο στο άλλο, ανάλογα με τις ανάγκες μας. Αξιοσημείωτο ότι οι φορητές μονάδες έχουν αρκετά μικρότερη κατανάλωση από ένα κεντρικό κλιματιστικό.

Στα πλεονεκτήματά τους συγκαταλέγονται ότι μεταφέρονται εύκολα, δεν απαιτείται εγκατάσταση από ψυκτικό ενώ δίνεται η δυνατότητα κλιματισμού περισσοτέρων του ενός χώρων στο ίδιο σπίτι. Επιπλέον είναι αρκετά φθηνότερες σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κλιματιστικά, όμως λόγω της μικρής τους ισχύς δεν έχουν εφάμιλλες επιδόσεις.

«Και ο μπελάς της μεταφοράς και εγκατάστασης;»

Μια πηγή προβληματισμού κατά την αγορά κλιματιστικού είναι ότι για την τοποθέτησή του απαιτείται ειδικός.
Αφού πρώτα οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι των καταστημάτων μάς βοηθήσουν να επιλέξουμε την κατάλληλη συσκευή, τη σκυτάλη παίρνει η υπηρεσία μεταφοράς και τοποθέτησης. Οι εκπαιδευμένοι τεχνικοί μας θα τοποθετήσουν σε σύντομο χρόνο το κλιματιστικό στο χώρο σας, αφήνοντας για εσάς να πατήσετε μόνο... το κουμπί ενεργοποίησης.
ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.