Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΗ: Διάκριση για τις περιβαλλοντικές της επιδόσεις από τον ΠΣΕΠΕ


Διάκριση για τις περιβαλλοντικές της επιδόσεις έλαβε η Γενική Διεύθυνση Παραγωγής της ΔΕΗ στο φετινό διαγωνισμό των Ελληνικών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2011-2012, που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Γενική Διεύθυνση Παραγωγής της ΔΕΗ βραβεύτηκε στην κατηγορία Οργάνωσης και Διοίκησης για τα Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ΣΠΔ), που εφαρμόζει και έχει πιστοποιήσει στους Σταθμούς Παραγωγής της, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 14001:2004, επιτυγχάνοντας σημαντικά αποτελέσματα στη βελτίωση της λειτουργίας τους.
Η βράβευση αυτή είναι αποτέλεσμα των συστηματικών και επίμονων προσπαθειών της ΔΕΗ για ένα καλύτερο Περιβάλλον, που αποτελεί βασική προτεραιότητά της στη Στρατηγική εκσυγχρονισμού και ανάπτυξής της.


Από το 2006 μέχρι σήμερα, η Γενική Διεύθυνση Παραγωγής έχει πιστοποιήσει τα Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 14001:2004, σε 15 Σταθμούς Παραγωγής. Με την αναμενόμενη Πιστοποίηση τριών ακόμα Συστημάτων, το 100% των Σταθμών Παραγωγής του Διασυνδεδεμένου Συστήματος της Κρήτης και της Ρόδου που θα είναι σε λειτουργία μετά το 2014, θα λειτουργεί με βάση τις αυστηρές απαιτήσεις του ISO 14001:2004.

Ο θεσμός των σχετικών βραβείων διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2004, λαμβάνει δε χώρα κάθε δύο χρόνια. Στόχος των Ελληνικών Βραβείων είναι να δοθεί η δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό θεσμό των European Business Awards for the Environment, αναδεικνύοντας τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης.













ΠΗΓΗ-reporter.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.