Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Μεγάλη αύξηση της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα

Κατά 6,6% αυξήθηκε η παραγωγή αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα το 2013. Μεγαλύτερος παίχτης στη χώρα παραμένει η Electricite de France.

Σημαντική αύξηση (6,6%) καταγράφηκε στην παραγωγή αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας.
Συγκεκριμένα, η εγκατεστημένη ισχύς άγγιξε τα 1.864,6 MW στα τέλη του 2013 από 1,749 MW τον προηγούμενο χρόνο, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Μόνο το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η εγκατεστημένη ισχύς αυξήθηκε κατά 71,15 MW «γεγονός που υποδεικνύει ανάκαμψη των επενδύσεων εν μέσω εχθρικών οικονομικών συνθηκών» σχολιάζει η ΕΛΕΤΑΕΝ.


Ο μεγαλύτερος παραγωγής αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα παραμένει η Electricite de France με ισχύ 322,8 MW που αντιστοιχεί στο 17% του συνόλου. Ακολουθεί η Τέρνα Ενεργειακή με ισχύ 277,4 MW και η Ρόκας Ανανεώσιμες (θυγατρική της Iberdrola Renovables) με ισχύ 250,7 MW.
Η πεντάδα συμπληρώνεται με την Enel Green Power και την ΕΛΛΑΚΤΩΡ.


ΠΗΓΗ:euro2day.gr




ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.