Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Αναγκαίο το πιστοποιητικό εγκατάστασης για κλιματιστικά

Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις
Για την αγορά οποιουδήποτε κλιματιστικού ή/και άλλου συστήματος ψύξης/ κλιματισμού, το οποίο υπόκειται στις πρόνοιες του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 517/2014/ΕΚ, θα πρέπει κατά την αγορά του να παρουσιάζεται στον πωλητή συμφωνητικό εγκατάστασής του από πιστοποιημένο χειριστή φθοριούχων αερίων (ή εταιρεία), ή να προμηθεύεται αυτός τον εξοπλισμό εκ μέρους του αγοραστή.
Αυτό αναφέρεται στην πρόνοια του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 517/2014/ΕΚ,
ο οποίος τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2015, η οποία μεταξύ άλλων σημειώνει ότι ο μη ερμητικά σφραγισμένος εξοπλισμός, που περιέχει φθοριούχα αέρια του θερμοκηπίου, θα πωλείται στον τελικό χρήστη μόνο εφόσον αποδεικνύεται ότι η εγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί από επιχείρηση ή ιδιώτη που είναι πιστοποιημένος.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, παράδειγμα ενός μη ερμητικά σφραγισμένου εξοπλισμού (εξοπλισμός ο οποίος υπόκειται στις πρόνοιες του Κανονισμού) είναι τα συστήματα κλιματισμού διαιρεμένου τύπου, split units – air conditions, τα οποία πρέπει να εγκαταστήσει πιστοποιημένος χειριστής φθοριούχων αερίων.

Παράδειγμα ενός ερμητικά σφραγισμένου εξοπλισμού, ο οποίος δεν υπόκειται στις πρόνοιες του εν λόγω άρθρου, είναι τα οικιακά ψυγεία, τα οποία είναι σφραγισμένα και έτοιμα προς χρήση.

Ως εκ τούτου, για την αγορά οποιουδήποτε κλιματιστικού ή/και άλλου συστήματος ψύξης/ κλιματισμού, το οποίο υπόκειται στις πρόνοιες του πιο πάνω Κανονισμού, θα πρέπει κατά την αγορά του να παρουσιάζεται στον πωλητή συμφωνητικό εγκατάστασής του από πιστοποιημένο χειριστή φθοριούχων αερίων (ή εταιρεία), ή να προμηθεύεται αυτός τον εξοπλισμό εκ μέρους του αγοραστή.

Σημειώνεται πως από την 01.01.15 έχει εφαρμοστεί σε όλη την Ευρωπαϊκή Κοινότητα ο Κανονισμός 517/2014/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος ρυθμίζει τη χρήση, διάθεση και ανάκτηση φθοριούχων αερίων του θερμοκηπίου. Ταυτόχρονα, έχει καταργηθεί ο μέχρι πρότινος εν ισχύ Κανονισμός, 842/2006/ΕΚ. Πηγή: ΚΥΠΕ - sigmalive.com



ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.