Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Τα συστήματα VRV της Daikin είναι μια καινοτόμος λύση

Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσης
Τα συστήματα VRV της Daikin είναι μια καινοτόμος λύση διαχείρισης κλιματισμού που παρέχει βέλτιστη άνεση και έλεγχο, ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνει λιγότερο το περιβάλλον και παρέχει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Πώς μπορεί η ενσωμάτωση ανάκτησης θερμότητας να μειώσει το λειτουργικό σας κόστος και τιςεκπομπές CO2;
Πώς μπορείτε να επιτύχετε μέγιστη άνεση, χωρίς σπατάλη ενέργειας;


Πώς μπορεί ένα σύστημα κλιματισμού να προσαρμοστεί απόλυτα στις κτιριακές σας ανάγκες;

ΤΟ VRV ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

Χάρη στην άκρως αποδοτική τεχνολογία ανάκτησης θερμότητας, το VRV αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη θέρμανση, την ψύξη, τον εξαερισμό και την παροχή ζεστού νερού σε μεσαία έως και μεγάλα κτίρια. Συγκεκριμένα, η θερμότητα που αποβάλλεται από τις εσωτερικές μονάδες σε λειτουργία ψύξης μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για να παραχθεί ζεστό νερό ή για να θερμανθούν άλλα δωμάτια, αυξάνοντας έτσι την ενεργειακή απόδοση του συστήματος και περιορίζοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

Το VRV προσφέρει απόλυτο έλεγχο ώστε να μπορείτε να επιτύχετε την ιδανική ισορροπία θερμοκρασίας, κυκλοφορίας καθαρού αέρα και υγρασίας. Η δυνατότητα ελέγχου ανά επιμέρους ζώνες σημαίνει ότι μπορείτε να ρυθμίζετε ξεχωριστά τον κλιματισμό σε κάθε δωμάτιο και να διαχειρίζεστε έξυπνα την κατανάλωση ενέργειας, ελέγχοντας πού θα υπάρχει θέρμανση και πού ψύξη. Το VRV προσφέρει επιλογές ελέγχου φιλικές για το χρήστη, οι οποίες παρέχουν μέγιστη αποδοτικότητα και ευελιξία, ή μπορεί να ενσωματωθεί ως σύστημα κλιματισμού σε υπάρχον σύστημα συνολικής διαχείρισης κτιρίου.

ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

Η Daikin προσφέρει ένα μοναδικό σημείο επαφής για το σχεδιασμό και τη συντήρηση του ολοκληρωμένου συστήματος κλιματισμού του κτιρίου σας. Χάρη στον σπονδυλωτό σχεδιασμό του VRV και το προηγμένο λογισμικό επιλογής, μπορείτε να επιλέξετε τον καταλληλότερο συνδυασμό μονάδων και προαιρετικών στοιχείων για τις ανάγκες της εγκατάστασής σας.

ΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ VRV;







ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκατάσταση
Το VRV είναι από τα πρώτα συστήματα αντλίας θερμότητας και ανάκτησης θερμότητας με δυνατότητα σύνδεσης σε αεροκουρτίνες. Είναι μια αποδοτική και οικονομική μέθοδος για το διαχωρισμό του εξωτερικού από το εσωτερικό περιβάλλον και, όταν χρησιμοποιείται μαζί με σύστημα ανάκτησης θερμότητας, παρέχει θέρμανση μέσω της αεροκουρτίνας ουσιαστικά χωρίς κόστος, επειδή χρησιμοποιεί την αποβαλλόμενη θερμότητα που ανακτάται από τις εσωτερικές μονάδες σε λειτουργία ψύξης. Η ενσωμάτωση της αεροκουρτίνας σε μια ολοκληρωμένη λύση επιτρέπει τη γρήγορη, εύκολη και οικονομική της εγκατάσταση.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΛΥΣΗ

Η βασική αεροκουρτίνα Biddle είναι μια αποτελεσματική αυτόνομη λύση για κλιματιστικό διαχωρισμό σε εισόδους και μπορεί να συνδεθεί σε αντλία θερμότητας ERQ (ζεύγος).


Χειριστήρια φιλικά προς το χρήστη


Η δυνατότητα απόλυτου ελέγχου του συστήματος VRV εξασφαλίζει μέγιστη αποδοτικότητα με έλεγχο κάθε επιμέρους ζώνης:
Ακριβής έλεγχος συστήματος - από μεμονωμένες ζώνες μέχρι την κεντρική διαχείριση περισσότερων κτιρίων
Οθόνες αφής, φιλικές προς το χρήστη
Τηλεχειρισμός και παρακολούθηση μέσω internet


Εσωτερικές μονάδες

ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Η Daikin παρέχει μια μεγάλη γκάμα εσωτερικών μονάδων με ελκυστική σχεδίαση, ώστε να ταιριάζουν σε χώρους κάθε μεγέθους και σχήματος, όλες με εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία:
Μεγιστοποίηση του εκμεταλλεύσιμου χώρου στον τοίχο με κασέτες οροφής
Για δωμάτια χωρίς ψευδοροφή, οι κρεμαστές ή επίτοιχες μονάδες είναι ιδανικές
Οι επίτοιχες και επιδαπέδιες μονάδες είναι λεπτές και καλαίσθητες
Οι χωνευτές μονάδες οροφής είναι σχεδόν αόρατες και εντάσσονται εύκολα σε κάθε είδους διακόσμηση
Οι αυτοκαθαριζόμενες κασέτες κυκλικής ροής παρέχουν την πλέον ομοιόμορφη κυκλοφορία αέρα για ιδανικές συνθήκες άνεσης, ενώ είναι 50% πιο αποδοτικές σε σύγκριση με τις κοινές μονάδες κασέτας


Αεροκουρτίνες για εισόδους


Η ενσωμάτωση ανάκτησης θερμότητας στα συστήματα VRV της Daikin παρέχει θέρμανση χαμηλού κόστους για αεροκουρτίνες εισόδων, οι οποίες είναι ιδανικές για κτίρια όπου οι πόρτες μένουν συχνά ανοικτές:
Εξαιρετικά αποδοτική λύση για τον κλιματιστικό διαχωρισμό σε εισόδους κτιρίων
Δυνατότητα δωρεάν θέρμανσης για αεροκουρτίνες εισόδων
Ενεργειακή απόδοση και ευχάριστο εσωτερικό περιβάλλον όλο το χρόνο, ακόμα και τις πιο απαιτητικές ημέρες
Οι αεροκουρτίνες που χρησιμοποιούν τη θερμότητα που ανακτά το σύστημα VRV εξασφαλίζουν εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι 72% σε σύγκριση με μια ηλεκτρική αεροκουρτίνα.

Αεροφράκτης υψηλής τεχνολογίας

Ελαττώνοντας το στροβιλισμό του αέρα που εξέρχεται από την 
Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκατάσταση
αεροκουρτίνα Biddle, μειώνεται και η εισαγωγή αέρα από το περιβάλλον, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα ιδιαίτερα ισχυρό ρεύμα που διαχωρίζει τον εσωτερικό από τον εξωτερικό αέρα σε επίπεδα 80-85%. Ο αεροφράκτης είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να εξασφαλίζει γραμμική ροή του αέρα μέχρι το δάπεδο, περιορίζοντας το στροβιλισμό, με αποτέλεσμα να μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας και να υπάρχει μεγαλύτερη άνεση όλο το χρόνο.

Σταθερή ταχύτητα

Όταν κάνει κρύο, συνήθως αυξάνουμε την ταχύτητα λειτουργίας της αεροκουρτίνας, ενώ όταν ο καιρός είναι καλός, μειώνουμε την ταχύτητα. Στις αεροκουρτίνες με γρίλια εξαγωγής σταθερού πλάτους, αυτή η αυξομείωση επιταχύνει ή επιβραδύνει τη ροή του αέρα, γεγονός που με τη σειρά του περιορίζει την άνεση και την ενεργειακή αποδοτικότητα. 

Μια σημαντική διαφορά της αεροκουρτίνας Biddle από τις άλλες αεροκουρτίνες είναι ότι διαθέτει έναν πατενταρισμένο αεροφράκτη. Αυτός ο μηχανισμός διατηρεί σταθερή την ταχύτητα του αέρα σε όλες τις ταχύτητες λειτουργίας του ανεμιστήρα και παρέχει βέλτιστη απόδοση και ιδανικές συνθήκες κλιματισμού, ό,τι καιρό κι αν έχει έξω.


Εξαερισμός

Ο εξαερισμός μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα σύστημα VRV, ώστε να παρέχεται καθαρός αέρας για τη δημιουργία του ιδανικού εσωτερικού περιβάλλοντος:
Η θερμότητα που ανακτάται από τον εσωτερικό αέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να θερμάνει τον εισερχόμενο καθαρό αέρα, ελαττώνοντας το φορτίο του συστήματος
Δυνατότητα δωρεάν ψύξης
Βέλτιστος έλεγχος της υγρασίας
Ο εξαερισμός που χρησιμοποιεί τη θερμότητα που ανακτάται από το σύστημα VRV εξασφαλίζει εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι 40%, διότι μειώνει τις απαιτήσεις ψύξης και θέρμανσης του συστήματος.



Ζεστό νερό

Τα συστήματα VRV της Daikin μπορούν να συνδυαστούν με μια λύση ανανεώσιμης ενέργειας για την παραγωγή ζεστού νερού:
Η ανάκτηση θερμότητας καθιστά δυνατή την παραγωγή δωρεάν ζεστού νερού
Οι ηλιακοί συλλέκτες μπορούν να παράγουν μέχρι το 70% της ενέργειας για την παραγωγή ζεστού νερού στη διάρκεια ενός έτους
Είναι ιδανικό για την παροχή ζεστού νερού σε μπάνια, κουζίνες, ενδοδαπέδια θέρμανση και καλοριφέρ
Έχει δυνατότητα παροχής νερού με θερμοκρασία έως 80 °C
Η παραγωγή ζεστού νερού με αντλία θερμότητας VRV παρέχει εξοικονόμηση ενέργειας έως 17% σε σύγκριση με ένα λέβητα αερίου.
Πηγή:daikin.gr





ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.