Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Τι είναι η τεχνολογία Inverter;

Πολλοί κατασκευαστές κλιματιστικών μηχανημάτων δεν παραλείπουν να τονίζουν στις διαφημίσεις τους το γεγονός ότι οι συσκευές τους διαθέτουν τεχνολογία Inverter, έστω και αν τα οφέλη δεν είναι γνωστά σε όλους. Το παρόν άρθρο κάνει μια επισκόπηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των υλοποιήσεων αυτών.

Τα κλιματιστικά μηχανήματα ανήκουν στις πλέον ενεργοβόρες οικιακές συσκευές, και ως συνέπεια το βασικότερο ζητούμενο είναι η οικονομική λειτουργία- αλλά και η αθόρυβη παράλληλα λειτουργία.

Σε αυτές ακριβώς τις απαιτήσεις ανταποκρίνεται η τεχνολογία Ιnverter. Ας δούμε όμως αρχικά πως λειτουργεί ένα συμβατικό κλιματιστικό:

Αν ρυθμίσουμε την θερμοκρασία π.χ. στους 25 βαθμούς, το κλιματιστικό μηχάνημα θα αρχίσει να λειτουργεί, και όταν επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία στον χώρο, κλείνει αυτόματα.

Μόλις η θερμοκρασία ανέβει, το κλιματιστικό επανέρχεται σε λειτουργία κ.ο.κ.. Αυτό έχει ως συνέπεια υψηλή ενεργειακή κατανάλωση λόγω των συνεχών μεταβολών θερμοκρασίας, ενώ ο θόρυβος είναι γενικά αυξημένος- πέραν του ότι αυξομειώνεται διαρκώς.

Αντίθετα, η τεχνολογία Inverter επιτρέπει την διατήρηση της ακριβούς θερμοκρασίας χωρίς διαρκείς μεταβολές. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη σε ένα μηχανισμό στην εξωτερική μονάδα, η οποία επιτρέπει στο συμπιεστή να αλλάζει το βαθμό συμπίεσης του ψυκτικού υγρού (στην πραγματικότητα αλλάζει η ταχύτητα περιστροφής του μοτέρ του συμπιεστή).

Κατά συνέπεια, η ψυκτική απόδοση της συσκευής γίνεται πλέον ρυθμίσιμη, και δη με ακρίβεια. Έτσι, η θερμοκρασία του χώρου ανταποκρίνεται με ακρίβεια στις απαιτήσεις του χρήστη, χάρη στην συνεχή ψύξη, παράλληλα βέβαια με ομαλή λειτουργία και χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση.

Συνοπτικά, τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας Ιnverter είναι:

• Γρηγορότερη επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας
• Μείωση του χρόνου έναρξης λειτουργίας κατά 1/3
• Περίπου 30% χαμηλότερη κατανάλωση
• Σταθερή θερμοκρασία χωρίς μεταβολές

Βέβαια, κάθε τεχνολογία που εξασφαλίζει αποδοτικότερη λειτουργία και μειωμένη κατανάλωση έχει αυξημένο κόστος αγοράς, και τα κλιματιστικά Inverter δεν αποτελούν εξαίρεση.

Στην καλύτερη περίπτωση, η επιβάρυνση αγγίζει το 30% σε σχέση με τα συμβατικά μηχανήματα- από την άλλη, δεδομένου του προβλήματος που δημιουργεί η κατανάλωση ρεύματος των κλιματιστικών, ίσως θα έπρεπε να μη μας απασχολεί το θέμα του κόστους…
ΑΠΟ-syskeves.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.