Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Θέρμανση & εξοικονόμηση ενέργειας

Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσης
Λίγο πριν έρθει ο χειμώνας, όλοι μας αναζητούμε τρόπους θέρμανσης που θα μας προσφέρουν εξοικονόμηση χρημάτων και αυτονομία.

Για να μειώσουμε το λογαριασμό θέρμανσης θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι τα μέσα θέρμανσης που χρησιμοποιούμε είναι τα κατάλληλα για το χώρο μας και προσφέρουν την ιδανική απόδοση. Βασική προϋπόθεση είναι η καλή μόνωση του σπιτιού μας.

Στη συνέχεια παρουσιάζονται εναλλακτικές λύσεις θερμαντικών σωμάτων και συμβουλές για να δημιουργήσουμε τον κατάλληλο συνδυασμό για το χώρο μας.

Θέρμανση με ξύλο  

Απολαύστε τη ζεστασιά και την άνεση της φωτιάς στο σπίτι σας. Μοντέρνο design ή παραδοσιακά σχέδια: επιλέξτε την ξυλόσομπα που ταιριάζει στο χώρο και τις ανάγκες σας.


Η πρώτη ύλη ανέκαθεν για την παραγωγή ενέργειας/θερμότητας ήταν το ξύλο, το οποίο έχει κρατήσει την θέση του με την πάροδο των χρόνων.

Κατά τη σημερινή εποχή διανύουμε μια μαζική στροφή σε παραδοσιακούς τρόπους θέρμανσης. Σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός η κάθετη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, που οδήγησε στην εναλλακτική της θέρμανσης με ξύλο ή με παράγωγά του.

Η σημερινή αγορά προσφέρει πολλούς τρόπους θέρμανσης, όπως ξυλόσομπες, σόμπες ξύλου με φούρνο (τις παραδοσιακές μασίνες), αλλά και τις πλέον δημοφιλείς σε όλους μας, σόμπες pellet! Μην ξεχνάμε όμως και ένα από τα αγαπημένα είδη θέρμανσης, που είναι το τζάκι. Δημιουργεί ένα ζεστό περιβάλλον, θαλπωρής και κοσμεί το χώρο του σπιτιού μας υπέροχα.

1. Θερμάστρες Ξύλου

Οι ξυλόσομπες ή θερμάστρες ξύλου, λόγω της υψηλής απόδοσης τους, χρησιμοποιούνται πλέον σε πολλά σπίτια ως κύρια θέρμανση.

Πλεονεκτήματα:
Η απόσβεση του κόστους κτήσης επέρχεται σε μικρό χρονικό διάστημα, ανάλογα με τη χρήση, ενώ η οικονομία που παρέχει φτάνει και το 75% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης.
Η ξυλόσομπα συνοδεύεται από απλή εγκατάσταση, με μια τρύπα στον τοίχο για την τοποθέτηση της απαραίτητης για τη λειτουργία της, καμινάδα.


Συμβουλή: Η αγορά καλών ξύλων, χωρίς μεγάλη υγρασία και χημικές προσμείξεις, μπορεί να μειώσει την εκπομπή ρύπων αλλά κυρίως να αυξήσει σημαντικά την θερμική τους απόδοση. Το κόστος αγοράς ξύλων κυμαίνεται ανάλογα με την ποιότητα, την περιοχή και τη ζήτηση.

2. Εστία τζακιού

Τα παραδοσιακά τζάκια που συνήθως υπάρχουν στα σπίτια μας, παρόλο που η θερμική τους απόδοση είναι περιορισμένη, είναι πραγματικά μοναδικά στη διαμόρφωση ενός κλίματος θαλπωρής και συντροφιάς.

Συμβουλή: Η σωστή επιλογή του ξύλου είναι πάρα πολύ βασικό στοιχείο για την μέγιστη απόδοση. Τα συνηθέστερα ξύλα είναι η ελιά, η οξιά, ο δρυς και το πεύκο.

Λάβετε υπόψη ότι η ιδανική υγρασία του ξύλου είναι περίπου στο 15%. Σημαντικό είναι να προβλεφθεί ένας καλά αεριζόμενος και στεγαζόμενος χώρος για την αποθήκευσή τους.

3. Προϊόντα Pellet

Το pellet αποτελείται από μικρά πεπιεσμένα κομμάτια ξύλου ή από υπολείμματα αγροτικών καλλιεργειών, χωρίς χημικά πρόσθετα και με ενεργειακό περιεχόμενο μεγαλύτερο από αυτό του ξύλου.

Πλεονεκτήματα:
Μια σόμπα pellet καλύπτει ένα μέσο σπίτι μέχρι και 150τ.μ, χωρίς πρόσθετη πηγή θέρμανσης.
Η συντήρηση της σόμπας είναι απλή και εύκολη λόγω της μικρής ποσότητας στάχτης που παράγουν τα pellets.
Τα 2 Kg pellet αποδίδουν περίπου την ίδια θερμογόνο δύναμη με 1lt πετρελαίου.
Η επιλογή θέρμανσης με pellet δίνει τη δυνατότητα οικονομίας της τάξης του 40% με 50%

Συμβουλή: Μια φορά το χρόνο πρέπει να γίνεται καθαρισμός και συντήρηση από εξειδικευμένο τεχνικό. Με τη χρήση μιας σόμπας pellet συμβάλλετε στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς τα σύγχρονα συστήματα καύσης pellet έχουν μικρές εκπομπές ρύπων.

Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσης
Ηλεκτρική Θέρμανση  

Περιλαμβάνει θερμαντικά σώματα για άμεση θέρμανση εκεί που χρειάζεται.

Πλεονεκτήματα:
Άμεση θέρμανση με μεγάλη αποδοτικότητα
Ευκολία μεταφοράς
Μηδενική συντήρηση
Μεγάλος χρόνος ζωής
1. Ηλεκτρικά Καλοριφέρ

Τα ηλεκτρικά καλοριφέρ έχουν άμεση απόδοση και αθόρυβη λειτουργία και είναι κατάλληλα για τη θέρμανση κάθε χώρου.

Συμβουλή: Λαμβάνετε πάντα υπόψη σας το μέγεθος του χώρου που επιθυμείτε να θερμάνετε για να πετύχετε ζέστη και οικονομία.

2. Αερόθερμα

Τα αερόθερμα είναι ένας απλός και οικονομικός τρόπος για να ζεσταθείτε τη στιγμή που το χρειάζεστε. Δεν είναι κατάλληλα για να ζεστάνουν μεγάλους χώρους αλλά λειτουργούν συμπληρωματικά με άλλους τρόπους θέρμανσης. Αποθηκεύονται εύκολα και δεν καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο.

3. Κονβέκτορ

Με τους κονβέκτορ μπορείτε να ζεστάνετε γρήγορα, αθόρυβα και αποτελεσματικά ακόμα και μεγάλους χώρους τις κρύες μέρες του χειμώνα. Χάρη στις μικρές τους διαστάσεις και την ελαφριά τους κατασκευή, μπορούν να μεταφερθούν, να τοποθετηθούν ή να αναρτηθούν οπουδήποτε με μεγάλη ευκολία καταλαμβάνοντας λίγο χώρο.

Συμβουλή: Είναι περισσότερο αποτελεσματικοί σε χώρους με κλειστά παράθυρα.

4. Θερμοπομποί

Οι θερμοπομποί ενδείκνυνται για κύρια ή συμπληρωματική θέρμανση με μία κίνηση, σε μόνιμη ή εξοχική κατοικία καθώς και επαγγελματικούς χώρους λόγω της άμεσης απόδοσης και του μικρού όγκου που καταλαμβάνουν στο χώρο.


Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσης
5. Κλιματιστικά με Τεχνολογία Inverter

Τα κλιματιστικά ενδείκνυνται για κάθε εποχή και για κάθε σας ανάγκη. Ιδίως τα κλιματιστικά με τεχνολογία inverter έχουν πολλά πλεονεκτήματα.

Πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών κλιματιστικών:

Μικρότερη κατανάλωση σε σχέση με τα αντίστοιχα σε ισχύ, συμβατικά κλιματιστικά.
Μικρότερα επίπεδα θορύβου, λόγω της συνεχόμενης λειτουργίας τους σε χαμηλές στροφές.
Συνεχή διατήρηση της θερμοκρασίας και υγρασίας στα επιθυμητά επίπεδα.
Λειτουργία σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.


Συμβουλή: Να συντηρείτε τακτικά το κλιματιστικό σας και να καθαρίζετε τα φίλτρα του μια φορά το μήνα ή όπως συνιστά ο κατασκευαστής,  για να εξασφαλίσετε την αποδοτικότερη λειτουργία του.

6. Θερμαντικά Πάνελ

Τα θερμαντικά πάνελ αποτελούν νέας τεχνολογίας λύσεις με πολλά πλεονεκτήματα που συνοψίζονται ακολούθως:

Οικονομία-Χαμηλή Κατανάλωση (Εξοικονόμηση 50-60% έναντι πετρελαίου, 30-40% έναντι φυσικού αερίου, 60% έναντι άλλων ηλεκτρικών σωμάτων)
Ομοιόμορφη Κατανομή Θερμοκρασίας
Εξαφάνιση Υγρασίας - Μούχλας από τους τοίχους
Μηδενικά έξοδα συντήρησης
Απλότητα στην χρήση - εγκατάσταση (Μόνο ρεύμα και θερμοστάτη , Τοποθέτηση (Επιτοίχια-Oροφής-Eπιδαπέδια).
Δυνατότητα Εκτύπωσης - Ζωγραφικής της επιφάνειας (στα υπέρυθρα)


Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσης
Θερμάστρες Αλογόνου-Κηροζίνης-Υγραερίου

Μικρές και πρακτικές ανάλογα με τα τ.μ. του χώρου που θέλετε να ζεστάνετε, έχετε 3 επιλογές.

Οι θερμάστρες δαπέδου ζεσταίνουν τον αέρα στα πιο χαμηλά στρώματα. Έτσι, ο χώρος θερμαίνεται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Επιλέγοντας μια θερμάστρα που διαθέτει και αερόθερμο, η θέρμανση του χώρου επιταχύνεται ακόμα περισσότερο εξοικονομώντας όχι μόνο χρόνο αλλά και ενέργεια. Ανάλογα με τον χώρο που θέλετε να ζεστάνετε επιλέγετε:1. Σόμπες αλογόνου

Οικονομική και γρήγορη λύση, για να θερμάνουμε το χώρο μας, άμεσα. Ενδείκνυνται για μικρούς χώρους.

Πλεονεκτήματα:
Είναι εντελώς αθόρυβες
Έχουν ασφάλεια πυρκαγιάς, αφού αν για οποιονδήποτε λόγο πέσουν κάτω, βγαίνουν εκτός λειτουργίας αυτόματα.

2. Σόμπες υγραερίου

Μια σόμπα υγραερίου ενδείκνυται για μεγάλους χώρους , ενώ παράλληλα ο χώρος στον οποίο θα λειτουργήσει η σόμπα πρέπει να είναι επαρκώς αεριζόμενος.

Συμβουλή: Για ασφαλή και αποδοτική θέρμανση μην σκεπάζετε τις σόμπες υγραερίου  κατά τη λειτουργία τους με καλύμματα.

3. Θερμάστρες Kerosun

Οι θερμάστρες Kerosun προορίζονται για κάλυψη συγκεκριμένης επιφάνειας. Καλό είναι, για λόγους οικονομίας και επαρκούς αερισμού, η θερμάστρα να μην χρησιμοποιείται για λιγότερα τ.μ. από εκείνα που συστήνει ο εκάστοτε κατασκευαστής.
ΠΗΓΗ:praktiker.gr


ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.