Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Λύση οικονομίας και αυτονομίας από τις αντλίες ψύξης-θέρμανσης

Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσης
Η εγκατάσταση ενός συστήματος αντλιών θερμότητας είναι εύκολη και γρήγορη. Μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν παντού, καθώς ο χώρος που απαιτείται είναι ελάχιστος, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε το χώρο του λεβητοστασίου για εναλλακτικές χρήσεις.

Οι αντλίες θερμότητας ψύξης - θέρμανσης μπορούν να προσφέρουν μια συμφέρουσα λύση στη θέρμανση, τη ψύξη και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Η αρχή λειτουργίας τους βασίζεται στο γεγονός ότι αντλούν θερμότητα από τον περιβάλλοντα αέρα και τη μετατρέπουν σε θερμική ενέργεια. Μπορούν να λειτουργήσουν με την υφιστάμενη εγκατάσταση θέρμανσης, όπως θερμαντικά σώματα, fan coils ή ενδοδαπέδια χωρίς να απαιτούν περαιτέρω παρεμβάσεις στο σύστημα θέρμανσης.


Η χρήση των αντλιών θερμότητας μας αποδεσμεύει πλήρως από την προμήθεια και τη χρήση οποιουδήποτε ορυκτού καυσίμου (πετρέλαιο, φυσικό αέριο κ.ά).

Το μεγάλο πλεονέκτημα των αντλιών θερμότητας είναι ο συνδυασμός χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι καταναλώνουν 1 kWh ηλεκτρικής ισχύος, για να αποδώσουν 4 ή και 5 kWh θερμικής ισχύος στο θερμαινόμενο χώρο. Έτσι επιτυγχάνεται εξοικονόμηση στα έξοδα θέρμανσης κατά τουλάχιστον 70% σε σχέση με το λέβητα πετρελαίου. Χρειάζεται προσοχή, ωστόσο και πριν από την αγορά ενός συστήματος αντλιών θερμότητας θα πρέπει να βρείτε τον σωστό συντελεστή απόδοσης ( COP) της αντλίας για τις θερμοκρασίες (εξωτερική/εσωτερική) που σε ενδιαφέρουν. Έτσι θα είναι δυνατόν να υπολογιστεί ακριβέστερα το κόστος λειτουργίας. Επιπλέον η χρήση των αντλιών θερμότητας μας αποδεσμεύει πλήρως από την προμήθεια και τη χρήση οποιουδήποτε ορυκτού καυσίμου (πετρέλαιο, φυσικό αέριο κ.ά). Η εγκατάσταση ενός συστήματος αντλιών θερμότητας είναι εύκολη και γρήγορη. Μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν παντού, καθώς ο χώρος που απαιτείται είναι ελάχιστος, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε το χώρο του λεβητοστασίου για εναλλακτικές χρήσεις.
Στη λειτουργία ψύξης, οι αντλίες θερμότητας μεταφέρουν τη θερμότητα από το δωμάτιο ή τον εσωτερικό χώρο στον αέρα του περιβάλλοντος, ψύχοντας έτσι τον εσωτερικό χώρο. Στην αντίστροφη λειτουργία, οι αντλίες θερμότητας αντλούν τη λανθάνουσα θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος (ακόμα κι όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι -20 °C) και τη μεταφέρουν στο εσωτερικό για τη θέρμανση του χώρου. Ακριβώς επειδή οι αντλίες θερμότητας λειτουργούν αντλώντας τη διαθέσιμη θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος, είναι πολύ πιο αποδοτικές και από τα πλέον αποδοτικά συστήματα θέρμανσης ορυκτών καυσίμων.
Σημαντικό μειονέκτημα αποτελεί το υψηλό αρχικό κόστος της εγκατάστασης μίας αντλίας θερμότητας. Οι τιμές των αντλιών θερμότητας θέρμανσης – ψύξης έχουν μεγάλο εύρος. Ξεκινούν από τις 3.000 ευρώ και αυξάνονται ανάλογα με τα συγκριτικά τεχνολογικά πλεονεκτήματα που παρέχει η κάθε εταιρεία. Άλλο ένα μειονέκτημα αποτελεί η αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από τη λειτουργία της αντλίας θερμότητας, καθώς έτσι προκαλείται άνοδος της κλίμακας στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Ένα διαμέρισμα που χρησιμοποιεί μία αντλία θερμότητας μπορεί να δει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έως και να διπλασιάζεται. Όταν επομένως γίνεται σύγκριση του κόστους λειτουργίας ανά τεχνολογία, είναι πιο συνετό να υπολογιστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για την αντλία θερμότητας με τιμή kWh γύρω στα 0,20 € και όχι με 0,15 €. Άλλωστε η επιλογή συστήματος θέρμανσης αποτελεί μια μακροπρόθεσμη επένδυση και το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσει ανοδική πορεία.
ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr


ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.