Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ο τύπος τον φίλτρων που χρησιμοποιούνται στα οικιακά κλιματιστικά


Κάθε κλιματιστικό διαθέτει φίλτρο. Ο τύπος του φίλτρου εξαρτάται από τον τύπο του κλιματιστικού. Τα συστήματα στα οποία υπάρχει ενσωματωμένος εξαερισμός χρειάζονται λιγότερο αποδοτικό φίλτρο.



Η αποδοτικότητα ενός φίλτρου υπολογίζεται βάσει του ποσοστού παγίδευσης σωματιδίων. Με απλά λόγια: ποιά είναι η ποσότητα και το μέγεθος των σωματιδίων που συλλέγουν;

Ένας ακόμη παράγοντας που αφορά την αποδοτικότητα ενός φίλτρου είναι η ροή του αέρα, ή με απλά λόγια: η ταχύτητα του ανεμιστήρα η οποία καθορίζει πόσα κυβικά μέτρα (m3) αέρα περνούν από το φίλτρο.














Φίλτρο σκόνης

Απομακρύνει σκόνη και σωματίδια του αέρα εξασφαλίζοντας σταθερή παροχή καθαρού αέρα. Πλένεται εύκολα και καθαρίζεται με ηλεκτρική σκούπα.






Φίλτρο καθαρισμού αέρα

Το φίλτρο καθαρισμού αέρα παγιδεύει σκόνη, σωματίδια και γύρημεγέθους 0,01 microns και αποτρέπει την εξάπλωση βακτηρίων και ιών.
Το φίλτρο είναι δύο όψεων και διαθέτει ένα ηλεκτροστατικό φίλτρο καθαρισμού αέρα στην μπροστινή πλευρά και ένα αποσμητικό ενεργό φίλτρο άνθρακα στην πίσω πλευρά.
Το φίλτρο καθαρισμού αέρα συνδυάζεται πάντα με ένα κανονικό φίλτρο.




Φωτοκαταλυτικό αποσμητικό φίλτρο

Πρόκειται για ένα αντιβακτηριακό και αποσμητικό φίλτρο το οποίο αποσυνθέτει οσμές από τσιγάρο και κατοικίδια και επίσης, περιορίζει την αναπαραγωγή βακτηρίων, ιών και μικροβίων τα οποία παγιδεύονται στο φίλτρο. Το φωτοκαταλυτικό αποσμητικό φίλτρο συνδευάζεται πάντα με ένα φίλτρο καθαρισμού αέρα.










ΑΠΟ-daikin.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.