Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για χρέη στη ΔΕΗ - Μείωση στην προκαταβολή

Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις
Νέο πρόγραμμα διακανονισμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών ηλεκτρικού ρεύματος -και χωρίς να έχει κλείσει ούτε ένας χρόνος ισχύος του τρέχοντος- ετοιμάζεται να ανακοινώσει η ΔΕΗ, ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», η διοίκηση της επιχείρησης αποπειράται να προχωρήσει σε νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα νοικοκυριά και τις εταιρείες, καθώς το ύψος των απλήρωτων λογαριασμών παραμένει σταθερά στα 2,2 δισ. ευρώ, με κίνδυνο ακόμη υψηλότερης εκτίναξης.


Πηγές αναφέρουν ότι τα στελέχη της επιχείρησης επεξεργάστηκαν διάφορα σενάρια και καταλήγουν σε αναθεώρηση του υφιστάμενου προγράμματος ρύθμισης υπερήμερων οφειλών με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά.

Μείωση από το 10% στο 5% της προκαταβολής δόσης έναντι της συνολικής οφειλής για την υπαγωγή σε ρύθμιση με μηνιαίες καταβολές. Δεν αποκλείεται να παύσει και η υποχρέωση της προκαταβολής ποσού.
Αυξηση του αριθμού των ανώτατων μηνιαίων δόσεων από τις 36 στις 72. Δεν αποκλείεται οι 36 μηνιαίες δόσεις να διατηρηθούν και να μην αυξηθούν.
«Κλειδωμένη» φαίνεται να είναι η μηδενική προκαταβολή για τους αγρότες, προκειμένου να υπαρχουν στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Εξετάζεται η μείωση του «πλαφόν» της ελάχιστης δόσης. Σήμερα αυτή καθορίζεται στο 30% του μέσου μηνιαίου λογαριασμού.
Για τους οφειλέτες που δεν είναι συνεπείς ή έχουν εντοπιστεί να κλέβουν ρεύμα, η προκαταβολή του 30% για την υπαγωγή στο πρόγραμμα διακανονισμών θα μειωθεί στο 20% ενώ ο ανώτατος αριθμός δόσεων θα ανέβει από τις 12 στις 18.
Οπως στην εφορία

Το νέο πρόγραμμα διακανονισμών αν δεν καθορισθεί η υποχρέωση της προκαταβολής δόσης θα προσομοιάζει με εκείνο της ρύθμισης των χρεών προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα πηγές αναφέρουν στο «Εθνος» πως η πρόταση αυτή έχει γίνει προς της ΔΕΗ από αρμόδιους παράγοντες της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας συστήνοντας μάλιστα και τους online διακανονισμούς με αυτοματοποιημένο τρόπο. Πράγμα όμως δύσκολο καθώς είναι απαραίτητη η ηλεκτρονικοποίηση όλων των στοιχείων των πελατών της ΔΕΗ. Πηγή: iefimerida.gr
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.