Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Προς κυκλοφορία οι εξαιρετικά αποδοτικοί νέοι λαμπτήρες γραφενίου

Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις
Το γραφένιο είναι ένα αλλότροπο του άνθρακα του οποίου οι ιδιότητες περιλαμβάνουν εξαιρετική ηλεκτρική αγωγιμότητα και μηχανική ισχύ, 100 φορές μεγαλύτερη από αυτή του χάλυβα ανά βάρος.
Οι νέοι λαμπτήρες γραφενίου, οι οποίοι θα προσφέρουν μεγαλύτερο χρόνο ζωής και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε μικρότερο κόστος από ό,τι οι συμβατικές λάμπες LED, αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά σε μερικούς μήνες.

«Αυτός ο λαμπτήρας δείχνει πως τα προϊόντα γραφενίου αρχίζουν να γίνονται πραγματικότητα μόλις μία δεκαετία αφού το υλικό απομονώθηκε για πρώτη φορά», δήλωσε ο καθηγητής Κόλιν Μπέιλι, αναπληρωτής πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, όπου αναπτύχθηκε ο λαμπτήρας.
Το γραφένιο είναι ένα αλλότροπο του άνθρακα του οποίου οι ιδιότητες περιλαμβάνουν εξαιρετική ηλεκτρική αγωγιμότητα και μηχανική ισχύ, 100 φορές μεγαλύτερη από αυτή του χάλυβα ανά βάρος. Πρακτικά πρόκειται για ένα εξαγωνικό πλέγμα από άτομα άνθρακα το οποίο αποτελεί βασικό δομικό στοιχείο άλλων αλλοτρόπων όπως ο γραφίτης και οι νανοσωλήνες άνθρακα.
Η ύπαρξη του γραφενίου είχε προβλεφθεί θεωρητικά εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά απομονώθηκε στο εργαστήριο για πρώτη φορά μόλις το 2004 στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, από τους Αντρέ Γκάιμ και Κονσταντίν Νοβοσέλοφ, οι οποίοι βραβεύτηκαν με το βραβείο Νόμπελ το 2010.
Από τότε το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ εξελίχθηκε στον κύριο κόμβο έρευνας πάνω στο γραφένιο, με περισσότερους από 200 ερευνητές και 35 εταιρείες να συνεργάζονται με το ινστιτούτο και την εταιρεία που ίδρυσε το πανεπιστήμιο για την εμπορική εκμετάλλευση του γραφενίου.
Οι λαμπτήρες θα κυκλοφορήσουν πρώτα στη βρετανική αγορά με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, σύμφωνα με τον Μπέιλι.   ΠΗΓΗ:naftemporiki.grΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.