Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Σόμπες: Λύσεις ανάγκης

Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσης
Σφραγίζοντας κατά το δυνατόν τις χαραμάδες και τα κενά σε πόρτες και παράθυρα, ένας μικρός χώρος μπορεί να ζεσταθεί αρκετά ικανοποιητικά με ένα αερόθερμο ή μιά μικρή ηλεκτρική θερμάστρα, και με πραγματικό κόστος 10-20 λεπτά του ευρώ ανά ώρα λειτουργίας.

Οι εύκολες και φθηνές επιλογές θέρμανσης, ως επί το πλείστον, κοστίζουν ακριβά στη χρήση τους, ενώ αντίθετα τα συστήματα που προσφέρουν οικονομικές και αξιόπιστες συνθήκες θέρμανσης έχουν πολύ υψηλό κόστος αγοράς και εγκατάστασης. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι ηλεκτρικές σόμπες θέρμανσης, καθώς και τα υπόλοιπα είδη σομπών (υγραερίου, κηροζίνης), τα οποία έχουν κερδίσει σημαντικό έδαφος στην ελληνική αγορά κυρίως λόγω της αδυναμίας των νοικοκυριών να ζεσταθούν με κάποιον διαφορετικό τρόπο.

Οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αγοράζουν προϊόντα θέρμανσης, καθώς συχνά υπάρχει κίνδυνος προώθησης προϊόντων με παραπλανητικούς ισχυρισμούς για πολύ μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.
Προκειμένου να επιλέξουμε το κατάλληλο σύστημα θέρμανσης πρέπει να είμαστε σε θέση να συγκρίνουμε όμοια χαρακτηριστικά (π.χ. απόδοση συστημάτων, κόστος ενέργειας κλπ.) και να λαμβάνουμε υπ' όψιν όλες τις συναφείς παραμέτρους (φόροι, επιφάνεια θέρμανσης, κόστος τοποθέτησης και συντήρησης κλπ.).

Όλες οι πηγές που παράγουν θερμότητα μέσω της πυράκτωσης μιας ηλεκτρικής αντίστασης ανήκουν στην ίδια κατηγορία, αφού πρακτικά μετατρέπουν σχεδόν το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν σε θερμότητα. Εάν έχουμε μια ηλεκτρική αντίσταση ισχύος 1000W (δηλαδή 1kW), αυτό σημαίνει ότι το 1 κιλοβάτ ηλεκτρικής ισχύος μετατρέπεται σε θερμότητα: είναι μία «τίμια» μετατροπή, αφού σε μία ώρα με ηλεκτρικό φορτίο 1kW έχεις καταναλώσει ακριβώς μία κιλοβατώρα ηλεκτρικού ρεύματος και έχεις ζεστάνει το δωμάτιό σου με 1 kW θερμικής ενέργειας. Αυτή η μετατροπή παλαιότερα ήταν αρκετά ακριβότερη από το πετρέλαιο, σήμερα όμως φαντάζει ελκυστική, ιδίως στις περιπτώσεις που θέλουμε να ζεστάνουμε έναν μικρό χώρο για έναν φοιτητή ή έναν συνταξιούχο.

Στα θετικά της λύσης αυτής είναι και το πολύ χαμηλό κόστος αγοράς, εάν υποθέσουμε ότι το σπίτι δεν διαθέτει κανένα σύστημα θέρμανσης. Σφραγίζοντας κατά το δυνατόν τις χαραμάδες και τα κενά σε πόρτες και παράθυρα, ένας μικρός χώρος μπορεί να ζεσταθεί αρκετά ικανοποιητικά με ένα αερόθερμο ή μία μικρή ηλεκτρική θερμάστρα, και με πραγματικό κόστος 10-20 λεπτά του ευρώ ανά ώρα λειτουργίας. Ειδικότερα οι ηλεκτρικές σόμπες χαλαζία θερμαίνουν χώρους 25-51 τ.μ. με κατανάλωση 400-2.800 w και οι τιμές τους κυμαίνονται από 10 έως 170 ευρώ.

Οι σόμπες αλογόνου έχουν τιμές από 40-80 ευρώ, ωστόσο, η αξιοπιστία τους δεν είναι αντίστοιχη με αυτήν των σομπών χαλαζία. Οι τιμές των σομπών υγραερίου από την άλλη κυμαίνονται από τα 100-200 ευρώ για ένα χώρο 80-120 τ.μ. Το μεγάλο τους μειονέκτημά τους, ωστόσο, παραμένει η ασφάλεια. Η εξέλιξη της τεχνολογίας πάντως έχει βοηθήσει και σ’ αυτό τον τομέα και ως εκ τούτου οι σόμπες υγραερίου έχουν καταστεί ιδανικές (και οικονομικά και αποδοτικά) για περιπτώσεις όπου υπάρχει ανάγκη θέρμανσης κάποιου εξωτερικού χώρου. Οι σόμπες κηροζίνης έχουν το προφανές μειονέκτημα της ακριβής καύσιμης ύλης κι έτσι δεν βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών. ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.