Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Θέρμανση: Συχνές Ερωτήσεις

Τι κάνει ένας θερμοστάτης;
Ένας θερμοστάτης ρυθμίζει τη θερμότητα μέσα στο δωμάτιο και το διατηρεί σε ένα επιθυμητό επίπεδο. Πρόκειται για ένα βασικό μηχανισμό σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας.
Προς ποια κατεύθυνση κινείται ο ζεστός αέρας;
Ο αέρας όταν θερμαίνεται κατευθύνεται προς την οροφή. Τα κοινά συστήματα θέρμανσης θερμαίνουν βάσει αυτής της κίνησης του αέρα από επάνω προς τα κάτω.
Πως μπορώ να διατηρήσω τη ζέστη μέσα στο σπίτι;

Περίπου το 40% της ζέστης διαφεύγει από το σπίτι μας το χειμώνα από τα παράθυρα. Αν χρησιμοποιήσουμε χοντρές κουρτίνες μπροστά από τα παράθυρα ή μονωτικά υλικά σε σημεία που είναι ευαίσθητα να μπει κρύο, θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε ένα σημαντικό μέρος της θερμότητας μέσα στο σπίτι.
Ποια είναι η σωστή διάρκεια του αερισμού του σπιτιού;
Η διάρκεια του εξαερισμού εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου και τα άτομα που μένουν σε αυτόν. Σε γενικές γραμμές 15 με 20 λεπτά αρκούν.
Ποια είναι τα βασικά κριτήρια της επιλογής του τρόπου θέρμανσης για ένα δωμάτιο;
Εξετάζουμε το μέγεθος του δωματίου, τον αριθμό των παραθύρων καθώς και τον όροφο στον οποίο βρίσκεται.
Ποια είναι η σωστή συχνότητα καθαρισμού των φίλτρων του κλιματιστικού;
Τα φίλτρα του κλιματιστικού πρέπει να καθαρίζονται μία φορά το μήνα (σε περιπτώσεις πολύ συχνής χρήσης) ή όπως προτείνει ο κατασκευαστής.
Ποιος μπορεί να καθαρίζει τα φίλτρα του κλιματιστικού;
Ο καθαρισμός των φίλτρων είναι μια εύκολη διαδικασία, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και από τον ιδιοκτήτη του κλιματιστικού ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης.
Σε ποια θερμοκρασία πρέπει να ρυθμίζω το κλιματιστικό για να έχω καλή απόδοση;
Το καλοκαίρι επιλέγουμε θερμοκρασία δωματίου 26–27οC ενώ το χειμώνα 20 με 21οC. Σε αυτές τις θερμοκρασίες εξασφαλίζονται υγιεινές συνθήκες στο χώρο και το κλιματιστικό λειτουργεί οικονομικότερα.
Το κλιματιστικό όταν τίθεται σε λειτουργία δεν βγάζει αμέσως ζεστό αέρα. Είναι φυσιολογικό;
Όταν το κλιματιστικό τίθεται σε λειτουργία θερμού αέρα, πρώτα ξεκινά μια διαδικασία προθέρμανσης έτσι ώστε να μην βγάζει κρύο αέρα. Συνήθως, ο ανεμιστήρας ξεκινά τη λειτουργία του σε ένα έως τέσσερα λεπτά μετά την προθέρμανση.
Έγινε διακοπή ρεύματος και το κλιματιστικό ήταν σε λειτουργία. Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα;
Τα κλιματιστικά σύγχρονης τεχνολογίας διαθέτουν ηλεκτρονικά συστήματα, τα οποία αποθηκεύουν τις τελευταίες εντολές και μόλις επανέλθει το ρεύμα, συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, όπως ακριβώς και πριν τη διακοπή.
Ποια είναι τcα οφέλη της εναλλακτικής θέρμανσης;
Το όφελος της επιλογής εναλλακτικής μορφής θέρμανσης (π.χ. ενεργειακά τζάκια, σόμπες pellet, υπέρυθροι θερμοπομποί, κά) είναι τόσο η εξοικονόμηση χρημάτων μέσω της μείωσης του κόστους θέρμανσης όσο και το μεγάλο περιβαλλοντικό όφελος μέσω της μείωσης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

ΠΗΓΗ:praktiker.gr



ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.