Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Οι παραγωγοί ενέργειας από φωτοβολταϊκά ζητούν εξόφληση των οφειλών από ΛΑΓΗΕ

ΤΗΝ άμεση εξόφληση των οφειλών του προς τις εταιρίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά ζητεί από το διαχειριστή της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ). Οι οφειλές αφορούν τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο και ο Σύνδεσμος ζητεί την άμεση αποπληρωμή τους έως το τέλος Μαΐου.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΛΑΓΗΕ Γρηγόρη Αντωνόπουλο, την οποία κοινοποιεί προς τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γρηγόρη Τσάλτα, ο πρόεδρος του ΣΠΕΦ Στέλιος Λουμάκης υπογραμμίζει ότι μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΗ ότι έχει εξοφλήσει πλήρως τις οφειλές της προς τους διαχειριστές (ΑΔΜΗΕ και ΛΑΓΗΕ) «δεν υφίσταται λόγος υπερημεριών στις πληρωμές των παραγωγών από φωτοβολταϊκά».


Ο Σύνδεσμος ζητά να επανέλθει το καθεστώς της αποπληρωμής εντός εικοσαημέρου που ίσχυε έως τα τέλη του προηγούμενου έτους και τονίζει ότι ο κλάδος των φωτοβολταϊκών, ως κλάδος εντάσεως κεφαλαίου, αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις ανελαστικές τοκοχρεολυτικές του υποχρεώσεις (σταθμίζουν στο 65% του τζίρου), αλλά και να αποδώσει 13% ΦΠΑ επί των τιμολογίων που έχουν εκδοθεί αλλά δεν έχουν εισπραχθεί.



Πηγή: Express.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.