Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ιαπωνία: Επίτευγμα ορόσημο με ασύρματη μετάδοση ενέργειας

Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσης
«Πρόκειται για την πρώτη φορά που επιτεύχθηκε η μετάδοση σχεδόν δύο κιλοβάτ ενέργειας μέσω μικροκυμάτων σε ένα μικρό δέκτη-στόχο, χρησιμοποιώντας ένα εξεζητημένο σύστημα ελέγχου κατεύθυνσης», αναφέρει η ανακοίνωση της JAXA.
Ιάπωνες επιστήμονες κατάφεραν να εκπέμψουν ενέργεια με ασύρματα μέσα, ανοίγοντας το δρόμο για τη μελλοντική συλλογή και μετάδοση ηλιακής ενέργειας απευθείας από το διάστημα.
Οι ερευνητές της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Εξερεύνησης του Διαστήματος (JAXA) χρησιμοποίησαν μικροκύματα για να μεταφέρουν 1,8 κιλοβάτ ενέργειας μέσω του αέρα με μεγάλη ακρίβεια σε ένα δέκτη σε απόσταση 55 μέτρων.

Παρά το γεγονός ότι η απόσταση δεν ήταν μεγάλη, και η ενέργεια που μεταφέρθηκε είναι ικανή απλά για να θέσει σε λειτουργία μία μικρή ηλεκτρική συσκευή, η τεχνολογία μπορεί να εξελιχθεί στο μέλλον για την εκμετάλλευση των τεράστιων αποθεμάτων ηλιακής ενέργειας που είναι διαθέσιμα στο διάστημα, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της JAXA.
«Πρόκειται για την πρώτη φορά που επιτεύχθηκε η μετάδοση σχεδόν δύο κιλοβάτ ενέργειας μέσω μικροκυμάτων σε ένα μικρό δέκτη-στόχο, χρησιμοποιώντας ένα εξεζητημένο σύστημα ελέγχου κατεύθυνσης», αναφέρει η ανακοίνωση της JAXA.
Οι τεχνητοί δορυφόροι χρησιμοποιούν εδώ και δεκαετίες την ηλιακή ενέργεια, όμως το όραμα των Ιαπώνων επιστημόνων είναι μία μέρα η ανεξάντλητη αυτή πηγή ενέργειας να γίνει διαθέσιμη στην ανθρωπότητα ανεξαρτήτως χρονικών και καιρικών συνθηκών.
Ο στόχος της JAXA είναι η κατασκευή ενός δικτύου δορυφόρων σε απόσταση 36.000 χιλιομέτρων από τη Γη, οι οποίοι θα συλλέγουν ηλιακή ενέργεια μέσω φωτοβολταϊκών συστοιχιών και στη συνέχεια θα τη μεταδίδουν στο έδαφος μέσω μικροκυμάτων.
Βέβαια ο αριθμός των τεχνικών προκλήσεων σε κάθε κομμάτι αυτής της αποστολής σημαίνει πως η πρακτική εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας ίσως καθυστερήσει αρκετές δεκαετίες, ωστόσο το πρόσφατο επίτευγμα αποτέλεσε ένα μεγάλο βήμα προς αυτόν τον στόχο, δήλωσαν οι εκπρόσωποι της JAXA. ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.